De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Maarten en Koen. De inhoud De goden van het Oude Egypte. De goden van het Oude Egypte. Het gereedschap van toen. Het gereedschap van toen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Maarten en Koen. De inhoud De goden van het Oude Egypte. De goden van het Oude Egypte. Het gereedschap van toen. Het gereedschap van toen."— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Maarten en Koen

2 De inhoud De goden van het Oude Egypte. De goden van het Oude Egypte. Het gereedschap van toen. Het gereedschap van toen. De verschillende handelaren. De verschillende handelaren. De monumenten. De monumenten. Wie waren de belangrijkste personen? Wie waren de belangrijkste personen?

3 De goden van het Oude Egypte De drie goden, Ra Anubis en Isis. De drie goden, Ra Anubis en Isis. Ra, de Schepper en de Zonnegod, Osiris zoon van ra. Ra, de Schepper en de Zonnegod, Osiris zoon van ra. Anubis, god van de begraafplaatsen en de balsemingen. Anubis, god van de begraafplaatsen en de balsemingen. Isis,zette Osiris terug in elkaar zodat hij nog 1 dag op aarde kon leven. Isis,zette Osiris terug in elkaar zodat hij nog 1 dag op aarde kon leven.

4 Het gereedschap van toen Winkelhaak: de winkelhaak werd gebruikt voor te zien of muren en deuren recht stonden.

5 De wig: de boeren gebruikten de wig om stenen uit rotsen te halen. Als ze er water over goten zette hij uit en kwam de steen uit de rots.

6 De hamer: hij is van hout en werd vooral gebruikt om stenen te kappen

7 De dolerietenbal: de dolerietenbal werd gebruikt om te kogelstoten, daar kregen ze spieren van.

8 De handelaren van toen Een juwelierster De producten van toen

9 de handelaren van toen Beeldjes uit cederhout cederhout kwam in veel verschillende landen en steden voor. Een ceder kan 40 tot 50 meter hoog worden

10 De handelaren van toen De kruiden en specerijen verkoper De kruiden en specerijen verkoper Ze worden vooral gebruikt om te koken,maar ook voor medicijnen,om thee te zetten Ze worden vooral gebruikt om te koken,maar ook voor medicijnen,om thee te zetten

11 De monumenten D D eeee t t t t rrrr aaaa pppp pppp iiii rrrr aaaa mmmm iiii dddd eeee

12 De monumenten Sfinx Sfinx Mensenhoofd en leeuwenlichaam Mensenhoofd en leeuwenlichaam Mythisch wezen, verschillende culturen. Mythisch wezen, verschillende culturen.

13 De monumenten Tempel van Amon,Karnak Tempel van Amon,Karnak Talrijke bijkapellen, pylonen en hoven. Talrijke bijkapellen, pylonen en hoven.

14 Belangrijke personen Farao Farao Koning (van goddelijke status) van Opper- en Neder-Egypte


Download ppt "Gemaakt door Maarten en Koen. De inhoud De goden van het Oude Egypte. De goden van het Oude Egypte. Het gereedschap van toen. Het gereedschap van toen."

Verwante presentaties


Ads door Google