De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het oude Egypte Door Brent en Wouter. inhoud Het landschap Goden De Nijl Taal en schrift Farao’s Landbouw Weer Sfinx.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het oude Egypte Door Brent en Wouter. inhoud Het landschap Goden De Nijl Taal en schrift Farao’s Landbouw Weer Sfinx."— Transcript van de presentatie:

1 Het oude Egypte Door Brent en Wouter

2 inhoud Het landschap Goden De Nijl Taal en schrift Farao’s Landbouw Weer Sfinx

3 Het landschap Het landschap van Egypte is kaal en droog. Het regent er heel weinig. Egypte heeft de volgende klimaten: woestijnklimaat en een steppeklimaat. De temperaturen in Egypte zijn erg hoog.

4 Goden In het oude Egypte kennen ze 67 goden We zullen er enkele opnoemen: Anubis Isis Ra Horus Osiris Seth Dit zijn er maar een paar maar er zijn er nog veel meer

5 De farao’s De farao’s zijn de koningen van Egypte. De farao had zowel wereldrijke als de goddelijke macht. Zijn macht was vrijwel grenzeloos.

6 De landbouw Landbouw is belangrijk voor het eigen land. 40% van de bevolking werkt in de landbouw. Vruchtbare grond is alleen langs de rivier de Nijl te vinden op een smalle strook van 2 tot 5 kilometer aan beide kanten.

7 Het weer De zomer is in een groot deel van Egypte heet en droog. De temperatuur kan in de woestijn overdag wel tot 46°C komen en ´s nachts rond de 14°C.

8 De sfinx Een sfinx is een mythisch wezen en komt voor in verschillende culturen. de Egyptische sfinx is half man (hoofd), half leeuw (lichaam).

9 einde


Download ppt "Het oude Egypte Door Brent en Wouter. inhoud Het landschap Goden De Nijl Taal en schrift Farao’s Landbouw Weer Sfinx."

Verwante presentaties


Ads door Google