De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Egypte de oudheid  We hebben voor Egypte gekozen omdat wij het een bijzonder land vinden, omdat er hier de piramide’s en veel verschillende goden.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Egypte de oudheid  We hebben voor Egypte gekozen omdat wij het een bijzonder land vinden, omdat er hier de piramide’s en veel verschillende goden."— Transcript van de presentatie:

1

2  Egypte de oudheid

3  We hebben voor Egypte gekozen omdat wij het een bijzonder land vinden, omdat er hier de piramide’s en veel verschillende goden zijn.  Wij zijn op dit idee gekomen omdat we meer over het land wilden weten.

4 1. Hoe Egypte is ontstaan. 2. Hoe het vroeger was. 3. Wie zijn de goden. 4. De piramide’s 5. De kaart van Egypte. 6. De vlag en het volkslied. 7. Welke taal ze hebben 8. Welke kleding ze dragen 9. Geschenk van de Nijl. 10. Het eten en drinken 11. Het klimaat 12 De Farao

5  Egypte is een warm land. Het is een land voor de Arabishe mensen. Egypte ligt in Noord-Afrika. Het land omvat het ook het Schreieiland. Egypte is een land vol met piramide’s en woestijnen.

6 toen ijstijd in Europa eindigde, begonnen in Noord-Afrika (waar Egypte nu ligt) waar vruchtbaar gebieden te veranderen in woestijnen en nu helemaal niets meer groeien. De mensen die daar in die gebieden woonden die trokken weg en gingen in dorpen wonen langs de Nijl die ze zelf hadden gebouwd. Omdat het daar niet vruchtbaar was, (woestijn) en er groeiden daar helemaal niets. Er waren ook hoofdmannen (rijkste mannen) die de dorpen veroverden zij roepten hun zelfen uit als koningen. Omdat h un zich zelf voelden als koningen bouwden ze allemaal kleine koningkrijkjes langs de beroemde rivier de Nijl. Jongens en meisjes dit was hoofdstuk 1 9

7

8 In Egypte is er niet veel veranderd. Ze dragen nog steeds het zelfde kleding en het klimaat is nog steeds het zelfde. (enzovoort) Egypte is een heel bijzonder land. Er zijn veel mummies en farao’s. Er zijn veel goden. Het is een rijk land. Er waren grote paleizen. De huizen zijn van baksteen en van stenen nu en vroeger niet. Jongens en meisjes dit was hoofdstuk 2.

9

10  refrein:  Biladi biladi biladi  Lakihubba wa fuadi (2x)  Misr ya umm al bilad  Inti ghayati wal murad  Wa alla ku il ibad  Kam lineelik min ayadi  refrein  Misr intiaghla durra

11  Fawq gabeen addahr ghurra  Ya biladi aishihurra  Wa asadi raghm al adi.  refrein  Misr awladik kiram  Aufiya yaruzimam  Saufa takhti bilmaram  Bittihadhim waittihadi

12 REFREIN: M'n thuisland, m'n thuisland, m'n thuisland, M'n liefde en hart (herhaal vorige twee regels) Egypte, moeder aller landen, Mijn hoop en mijn ambitie, Hoe kan men tellen 's Nijls zegeningen voor de Mens? REFREIN

13  Egypte! Meest waardevol juweel,  Schittert in de eeuwigheid!  O m'n thuisland, wees voor altijd vrij,  Veilig van elke vijand!  REFREIN  Egypte! Nobel is uw kroost,  Trouw en wachters van uw bodem.  In oorlog en vrede  Off'ren wij ons voor u op.

14 DE GODEN VAN EGYPTE Er zijn super veel goden ze hebben allemaal een voordeel. En ze hebben allemaal een taak.wij zullen een paar op noemen: god Anubis, Osiris, Isis en god seth (enzovootrs) en nu zullen we iets vertellen over de vier goden die we net hebben op genoemd.

15

16  God anubis was de god van leven en dood.  Als je bij hem in de beurt kwam en je was slecht dan werd je ziel gedood. En als je een goed mens was werd je beschermt door god Anubis.  Hij heeft een kop van een Egyptische dier die heet: jakhals. Hij heeft altijd een speer bij zich en hij beschermde Osiris.

17

18

19

20  God Osiris was een goed mens. Hij was de zoon van god Geb. God Geb was de eerste koning van Egypte de oudheid. Geb was de god van de aarde. Hij had twee zonen: Osiris en Seth. Toen Geb dood ging had hij zijn kroon aan Osiris gegeven. God Seth werd zo boos dat hij Osiris vermoord en hem in stukken sneed, en zijn lichaam door heel Egypte versprijdt. God Seth won en nam de kroon.

21  God Osiris had ook een vrouw: Isis. Zij zocht zijn lichaam in stukken en plakten hem in elkaar. Ze had alles gevonden, alleen zijn oogbal die was opgeslokt door een vis. Zij maakte oogbal van klei. Ze kreeg een kindje: god Horus. Hij vocht met Seth en versloeg hem hij kreeg de kroon en trouwden. (eindhoofdstuk 3)

22

23

24

25  Als je Egypte ziet of hoort dan denk je meteen aan de piramides. De eerste piramides is ongeveer 4500 jaar geleden. Het is heel bijzonder, bijzonder omdat het een graf is. Het is een graf voor de koningen en koninginnen het is een graf voor bijzondere mensen zijn. Mensen uit die tijd hebben nooit opgeschreven hoe ze piramides bouwden. Meeste mensen denken dat het van zand is gemaakt maar eigenlijk is het van baksteen.

26

27 Afb piramides

28 Dit is een piramide maar dan van de Farao.


Download ppt " Egypte de oudheid  We hebben voor Egypte gekozen omdat wij het een bijzonder land vinden, omdat er hier de piramide’s en veel verschillende goden."

Verwante presentaties


Ads door Google