De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Joren en Florian Welkom. inhoud Wanneer leefde hij? Waarom was hij bekend? Voorbeelden van zijn schilderijen? Waar leefde onze kunstenaar? Weetjes?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Joren en Florian Welkom. inhoud Wanneer leefde hij? Waarom was hij bekend? Voorbeelden van zijn schilderijen? Waar leefde onze kunstenaar? Weetjes?"— Transcript van de presentatie:

1 Door Joren en Florian Welkom

2 inhoud Wanneer leefde hij? Waarom was hij bekend? Voorbeelden van zijn schilderijen? Waar leefde onze kunstenaar? Weetjes? En als afsluiter een filmpje.

3 1500 N.C. de nieuwe tijd 1800 N.C. Geboorte 1577 gestorven 1640 Zelf portret van Rubens

4 Waarom was hij bekend? Hij was bekent om zijn schilderijen en zijn schilderijen waren heel bekend in zijn tijd, zijn stijl was de barok – stijl.

5 Voorbeelden van zijn schilderijen Lion Hunt Three graces Leeuwen jacht Drie vrouwen

6 Waar leefde onze kunstenaar? Hij leefde in Duitsland en is opgevoed in Keulen,daarna in Antwerpen.

7 Weetjes? Zijn naam voluit is Peter Paul Rubens maar hij wordt ook wel Pieter Paul, Pieter Pauwel of Petrus Paulus genoemd. Hij was een kunstschilder,tekenaar en diplomaat,werkzaam in Antwerpen. Zijn vader heette Jan Rubens en zijn moeder Maria Pypelinckx.

8 Het filmpje rubens

9 Bedankt voor de aandacht!


Download ppt "Door Joren en Florian Welkom. inhoud Wanneer leefde hij? Waarom was hij bekend? Voorbeelden van zijn schilderijen? Waar leefde onze kunstenaar? Weetjes?"

Verwante presentaties


Ads door Google