De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toetanchamon Door jasmijn. Inleiding Wanneer heeft hij geleefd? Zijn koningschap ? Hoe is hij gestorven? Moeder, vader, opvolger, … ? Weetjes?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toetanchamon Door jasmijn. Inleiding Wanneer heeft hij geleefd? Zijn koningschap ? Hoe is hij gestorven? Moeder, vader, opvolger, … ? Weetjes?"— Transcript van de presentatie:

1 Toetanchamon Door jasmijn

2 Inleiding Wanneer heeft hij geleefd? Zijn koningschap ? Hoe is hij gestorven? Moeder, vader, opvolger, … ? Weetjes?

3 ... V. CHr.tot 800 V. CHr Wanneer heeft hij geleefd ? Tijd van zijn regering 1323 V.CHr. 1333 V.CHr.

4 Zijn koningschap. Hij was een heel bekende farao van zijn tijd. Toetanchamon was een negenjarige en daarom nog niet klaar voor zijn koningschap, daarom kreeg hij de hulp van zijn eerste adviseur ( Eje, de vader van Nefertiti ).

5 Hoe is hij gestorven? Op zijn achttienjarige leeftijd was hij al gestorven, maar in zeer verdachte omstandigheden. Hij is waarschijnlijk gestorven in rond januari, en hij is 70 dagen later begraven. Eerst dachten ze dat hij was gestorven door een ziekte, maar ze zijn erachter gekomen dat hij is gestorven door een beschadigde schedel. Het leek precies of hij een klap op zijn hoofd had gekregen.

6 Moeder, vader, opvolger,… ? Zijn vader was Akhnaton en zijn moeder(s) waren Kiya of Meketaten, ze wisten niet zeker wie zijn moeder was. Zijn voorganger was Smenchkare. Hij had natuurlijk ook een opvolger die Ay noemde.

7 Weetjes ? Hij heeft 3 jaar in Thebe gewoond, dat was de hoofdstad van Egypte. Toen zijn vader (Achnaton) aan de macht was wou hij dat er een nieuwe godsdienst kwam, dat gebeurde natuurlijk. De zonnegod Aton. Hij was ook 1 keer getrouwd. Zijn vrouw noemde Anchesenamon. De kleding die hij droeg was vooral met goud en van die dingen. De vrouwen droegen meestal lange jurken.

8


Download ppt "Toetanchamon Door jasmijn. Inleiding Wanneer heeft hij geleefd? Zijn koningschap ? Hoe is hij gestorven? Moeder, vader, opvolger, … ? Weetjes?"

Verwante presentaties


Ads door Google