De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rembrandt!!!!! 400 jaar geleden leefde Rembrandt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rembrandt!!!!! 400 jaar geleden leefde Rembrandt."— Transcript van de presentatie:

1 Rembrandt!!!!! 400 jaar geleden leefde Rembrandt

2 Zijn kinderen RumbartusCorneliaCorneliaCorneliaTitusCornelia Titus en de 4 e Cornelia blijven leven.

3 Zijn vrouw en vriendinnen. Vrouw Saskia van Uylenburgh Vrouw Saskia van Uylenburgh Vriendin Geertje Dircx Vriendin Geertje Dircx Vriendin Hendrickje Stoffels Vriendin Hendrickje Stoffels

4 Sterven Titus 28 jaar 1668 aan de pest. Titus 28 jaar 1668 aan de pest. Saskia 29 jaar 1642 aan de pest. Saskia 29 jaar 1642 aan de pest. Hendrickje aan de pest. Hendrickje aan de pest.

5 Trouwen Titus op 28 februari met Magdelena van Loo Titus op 28 februari met Magdelena van Loo Rembrandt op 1634 met Saskia van uylenburgh. Rembrandt op 1634 met Saskia van uylenburgh.

6

7 Waren er ook mensen arm? Meeste waren rijk. Ook veel armen. Rijken gingen delen met de armen.

8 Waren er toen al grote steden? Ja Amsterdam was een grote stad. Rotterdam was ook een grote stad. Den Haag was bijna een grote stad.

9 Hoeveel voertuigen waren in de Gouden Eeuw? Niet veel. Wel een boot. Een paard en wagen. En een paard en een kar.

10 Waren er nog andere beroemde schilders? Ja. Johannes Vermeer,Vincent van Gogh. Gerard Dou, Ferdinand Bol. Govert Flink en Carel Fabritius.

11 Rembrandt’s werk.

12 Portretten en zelfportretten. Rembrandt heeft veel portretten gemaakt. Rembrandt heeft veel portretten gemaakt. Hij schilderde vaak zijn vrouw Saskia van uylenburgh. Hij schilderde vaak zijn vrouw Saskia van uylenburgh. En soms als Flora. En soms als Flora. Hij maakte ook portretten van zichzelf en van rijke mannen, zoals Jan Six Hij maakte ook portretten van zichzelf en van rijke mannen, zoals Jan Six

13 Groepsportretten. Rembrandt schilderde veel groepsportretten. Zijn eerste was de Anatomische les van dokter Tulp. Zijn eerste was de Anatomische les van dokter Tulp. Zijn beroemdste groepsportret is de Nachtwacht.

14 Wat heeft Rembrandt gemaakt? Rembrandt maakte 2000 tekeningen, 600 schilderijen en 300 etsen. Rembrandt maakte 2000 tekeningen, 600 schilderijen en 300 etsen. Hij maakte ook 2 etsen van zichzelf. Hij maakte ook 2 etsen van zichzelf. De molen is een mooie ets. De molen is een mooie ets.

15 Gemaakt door: Tara Tara Sander Sander Cor Cor


Download ppt "Rembrandt!!!!! 400 jaar geleden leefde Rembrandt."

Verwante presentaties


Ads door Google