De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden."— Transcript van de presentatie:

1 DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden

2 Hoofdstuk 2

3 BABYLON – 6 e eeuw voor Christus

4 Daniël 2:1 Nebukadnessar, de koning van Babylon, krijgt een droom die hem erg verontrust. Nebukadnessar, de koning van Babylon, krijgt een droom die hem erg verontrust.

5 Daniël 2:2 De koning laat de geleerden, bezweerders en tovenaars roepen om hem zijn droom met de uitleg te vertellen. De koning laat de geleerden, bezweerders en tovenaars roepen om hem zijn droom met de uitleg te vertellen.

6 Daniël 2:10 De geleerden geven te kennen dat er geen mens op de aardbodem is die kan doen wat de koning vraagt. De geleerden geven te kennen dat er geen mens op de aardbodem is die kan doen wat de koning vraagt.

7 Daarop wordt Nebukadnessar zo boos dat hij bevel geeft alle wijzen ter dood te brengen.

8 Ook Daniël, een Joodse balling, die tot de wijzen behoort loopt gevaar gedood te worden. Ook Daniël, een Joodse balling, die tot de wijzen behoort loopt gevaar gedood te worden.

9 Daniël 2:23 In de nacht maakt God Daniël bekend waarnaar de koning gevraagd heeft. In de nacht maakt God Daniël bekend waarnaar de koning gevraagd heeft.

10 Daniël 2:27 Bij de koning zegt Daniël : “Er is geen geleerde die de de vraag van de koning kan beantwoorden, Bij de koning zegt Daniël : “Er is geen geleerde die de de vraag van de koning kan beantwoorden,

11 Daniël 2:28 maar er is een God in de hemel, die verborgenheden openbaart; Hij heeft de koning bekendgemaakt wat in de toekomst gaat gebeuren”. maar er is een God in de hemel, die verborgenheden openbaart; Hij heeft de koning bekendgemaakt wat in de toekomst gaat gebeuren”.

12 In uw droom, o koning, zag u een groot beeld. In uw droom, o koning, zag u een groot beeld. Daniël 2:31

13 Daniël 2:32 Het hoofd van goud, de borst en armen van zilver, de buik en heupen van koper, de benen van ijzer, de voeten deels van ijzer deels van leem. Het hoofd van goud, de borst en armen van zilver, de buik en heupen van koper, de benen van ijzer, de voeten deels van ijzer deels van leem.

14 Daniël 2:34 Zonder toedoen van mensenhanden raakte een steen los die het beeld aan de voeten trof en deze verbrijzelde. Zonder toedoen van mensenhanden raakte een steen los die het beeld aan de voeten trof en deze verbrijzelde.

15 De steen die het beeld getroffen had, werd tot een grote berg, die de gehele aarde vulde. De steen die het beeld getroffen had, werd tot een grote berg, die de gehele aarde vulde.

16 Daniël 2:38-43 Vijf koninkrijken zouden elkaar opvolgen te beginnen met Babylon, het gouden hoofd. Vijf koninkrijken zouden elkaar opvolgen te beginnen met Babylon, het gouden hoofd.

17

18 De Meden en de Perzen dringen Babel binnen precies zoals voorspeld door de profeet Jesaja ongeveer 150 jaar daarvoor (Jesaja 45:1). De Meden en de Perzen dringen Babel binnen precies zoals voorspeld door de profeet Jesaja ongeveer 150 jaar daarvoor (Jesaja 45:1). 13 oktober, 539 B.C.

19 331 B.C. Veldslag van Arbela De geniale jonge generaal Alexander de Grote versloeg Darius de Derde van Perzië. Daarmee werd Griekenland het derde wereldrijk. De geniale jonge generaal Alexander de Grote versloeg Darius de Derde van Perzië. Daarmee werd Griekenland het derde wereldrijk.

20 Geschiedenis van Rome In 168 BC maakte Rome bij de slag van Pydna een einde aan het Griekse rijk. In 168 BC maakte Rome bij de slag van Pydna een einde aan het Griekse rijk. Boek 3, hfst. 10

21 Jezus’ geboorte en dood vinden plaats tijdens het Romeinse rijk. Jezus’ geboorte en dood vinden plaats tijdens het Romeinse rijk.

22 De invasie van barbaarse stammen leidde tot een versplintering van het Romeinse rijk tussen 351 AD en 476 AD De invasie van barbaarse stammen leidde tot een versplintering van het Romeinse rijk tussen 351 AD en 476 AD

23 Geen vijfde wereldrijk maar een verdeeld rijk Geen vijfde wereldrijk maar een verdeeld rijk

24 Meerdere pogingen zijn gedaan om van Europa één geheel te smeden.

25 De kerk heeft gepoogd Europa om te vormen tot een “Heilig Rooms Rijk”. De kerk heeft gepoogd Europa om te vormen tot een “Heilig Rooms Rijk”.

26 Daniël 2:44 Maar ten tijde van het verdeelde koninkrijk (waarin wij leven!) zal God Zijn koninkrijk oprichten dat in eeuwigheid niet ten gronde zal gaan. Maar ten tijde van het verdeelde koninkrijk (waarin wij leven!) zal God Zijn koninkrijk oprichten dat in eeuwigheid niet ten gronde zal gaan.

27 De Bijbel is betrouwbaar. Alles is uitgekomen zoals voorspeld! De Bijbel is betrouwbaar. Alles is uitgekomen zoals voorspeld!

28 Daniël 2:44 Jezus komt om een nieuwe wereldorde in te stellen: Zijn Rijk van vrede. Voor eeuwig! Jezus komt om een nieuwe wereldorde in te stellen: Zijn Rijk van vrede. Voor eeuwig!

29 BENT U ER KLAAR VOOR! BENT U ER KLAAR VOOR!


Download ppt "DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden."

Verwante presentaties


Ads door Google