De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vuurval Het is absoluut super!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vuurval Het is absoluut super!."— Transcript van de presentatie:

1 Vuurval Het is absoluut super!

2 Ik geef je een samenvatting
Deze visie is zeer zeldzaam en komt voor in het nationaal park ‘Yosemite’ in Californië, Verenigde Staten van Amerika. De mogelijkheid om foto’s te maken van dit fenomeen is heel moeilijk. Dit is wijten aan verschillende factoren waaraan moet worden voldaan. Het park werd uitgeroepen tot ‘Nationaal Park’ in Het heeft een oppervlakte van km2 en de vallende brand heet ‘El Capitan’ en is een spectaculaire scène.

3 Dit spectaculaire uitzicht van de val is gemaakt door de reflectie van zonlicht op de waterval, op een specifieke invalshoek. Deze visie kan vaak worden gezien over een periode van 2 weken eind februari. Om het geheel te fotograferen moeten fotografen wachten op het juiste moment en volharden jaren geduld om dit verschijnsel vast te leggen. De reden is kennelijk afhankelijk van een aantal natuurlijke fenomenen die moeten plaatsvinden op hetzelfde moment en ook veel geluk.

4 1e De vorming van de waterval.
Het water wordt gevormd door smeltende sneeuw en ijs op de top van de berg. Deze smelten in de maanden december en januari. Eind februari kan er niet genoeg sneeuw meer smelten.

5 2e De specifieke invalshoek van het zonlicht raken de waterval
De de zon moet exact op een bepaald punt aan de hemel staan. Dit gebeurt alleen in februari in de korte uren van de schemering als de avond valt. Als het een dag is waarop de hemel gevuld is met wolken of andere dingen die de zon verbergen kun je gewoon fotograferen en beteuterd kijken in het water van de waterval. Het valt ook samen met het feit dat de temperatuur in het Nationaal Park op dit moment van het jaar vaak vluchtig en onvoorspelbaar is Dus het draagt bij aan de moeilijkheden bij het verkrijgen van volgende foto’s. Iemand is daarin geslaagd en nu kunnen we ze allemaal zien.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Einde MARS


Download ppt "Vuurval Het is absoluut super!."

Verwante presentaties


Ads door Google