De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Didactiek van de 21e eeuw. Geschreven door Jan van Kollenburg, ICT-coördinator basisschool de Bras. De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Didactiek van de 21e eeuw. Geschreven door Jan van Kollenburg, ICT-coördinator basisschool de Bras. De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve."— Transcript van de presentatie:

1 Didactiek van de 21e eeuw

2 Geschreven door Jan van Kollenburg, ICT-coördinator basisschool de Bras. De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve wijze met behulp van GPS en een PDA Doel ICT, PDA, GPS, innovatief, nieuwe didactiek, zelfwerkzaamheid, doorlopend leren, novomentor Trefwoord Samenwerking Dankzij Kennisnet en de samenwerking van ABZHW met de deelnemende basisscholen de Bras, de Octaaf en de Repelaer heeft KeurICT de Novomentor software ontwikkeld. Software PDA met windows mobile, moviemaker,voicerecorder,windows, Novomentor Tijdsduur Van 15 minuten tot 5 uur. (afhankelijk van de les en de tocht) Vak / thema De wereld verkennen met GPS ( Doorlopend Leren) Leeftijdsgroep Alle leeftijden Omschrijving Kinderen gaan binnen en buiten de school op onderzoek uit met behulp van een PDA met GPS, waarin een kaart en opdrachten zijn opgenomen.

3 Didactiek van de 21e eeuw Leerkrachten en leerlingen maken lessen/tochten op de computer. De opdrachten op de PDA worden zowel visueel (tekst, foto,video) als auditief aangeboden. De antwoorden op de PDA kunnen worden ingesproken, getekend, getypt of worden aangevinkt. Door deze mogelijkheden kunnen jonge kinderen en kinderen met lees- en/of schrijfproblemen zonder beperking op ontdekkingstocht zowel binnen als buiten de school. Door het grootschalig in het PO toe te passen kan veel nieuwe kennis en inzicht worden verkregen. Ook het door leerlingen zelf laten ontwikkelen van opdrachten is uniek en innovatief en geeft daardoor een aanzet tot de verdere ontwikkeling van een nieuwe didactiek die gebruik maakt van de middelen die de 21e eeuw het onderwijs biedt. Documentatie praktijk Documentatie Onderwijspraktijk

4 Didactiek van de 21e eeuw Bronnen schoolsite de Bras Kennisnet ABZHW site Doorlopend leren software ontwikkelaar KeurICT afbeeldingen Novomentor Documentatie

5 Didactiek van de 21e eeuw Onderwijskundige vernieuwing Mobiel leren binnen en buiten de school werkt motiverend. De leerlingen kunnen sneller informatie verwerken. De PDA spreekt meerdere leerstijlen aan. Kinderen met lees- en/of schrijfproblemen kunnen een hoger niveau bereiken. Het is toepasbaar in alle vakgebieden. Antwoorden kunnen op CMS worden nagekeken en worden afgedrukt voor portfolio. Gebruik en inbreng van leerlingen en leerkrachten Leerlingen en leerkrachten maken lessen/tochten voor elkaar met nieuwe technieken. Uitwisseling van lessen tussen scholen is mogelijk. Content Veel kaartmateriaal voor GPS is aanwezig. De route en de les zijn ook op de PDA in te voeren. CMS en desktop applicatie werken op verschillende versies van Windows. Mobiele applicatie werkt op verschillende soorten hardware. Evaluatie

6 Didactiek van de 21e eeuw Achtergrondinformatie Basisschool de Bras gelegen tussen Delft en Nootdorp is gestart in 2002. De Bras heeft zich bij het uitwerken van het concept laten inspireren door Luc Stevens en biedt adaptief onderwijs waarbij de leerling met zijn ontwikkelingsvragen centraal staat. De leerlingen zijn verdeeld over Brasland (jonge kind) en Braswereld (oudere kind). Ieder kind werkt aan zijn eigen planning in de verschillende ruimtes bij verschillende mentoren. ICT neemt een belangrijke plaats in op de Bras. Er wordt o.a gewerkt met een digitaal portfolio.


Download ppt "Didactiek van de 21e eeuw. Geschreven door Jan van Kollenburg, ICT-coördinator basisschool de Bras. De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve."

Verwante presentaties


Ads door Google