De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nina De Paepe. De VAD ontving uit de drughulpverlening herhaaldelijk signalen over late doorverwijzingen, die de hulpverlening bemoeilijkten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nina De Paepe. De VAD ontving uit de drughulpverlening herhaaldelijk signalen over late doorverwijzingen, die de hulpverlening bemoeilijkten."— Transcript van de presentatie:

1 Nina De Paepe

2 De VAD ontving uit de drughulpverlening herhaaldelijk signalen over late doorverwijzingen, die de hulpverlening bemoeilijkten.

3

4 1.In de eerste fase vond de ‘forward’- vertaling plaats. 2.een ‘backward’-vertaling door twee vertalers die Engels als moedertaal hebben, terugvertaald naar het Engels 3.consultatie van een expertengroep Om de uiteindelijke vertaling te consolideren werd een beroep gedaan op een expertengroep van praktijkwerkers en methodologen. 4.begrijpelijkheidstest Dan werd er een test gedaan bij een heterogene groep van jongeren. 5.pretest In de laatste fase testte de VAD de SEM-J uit bij 24 jongeren uit het secundair onderwijs en bij 20 jongeren die deelnamen aan vroeginterventiegroepen

5 De SEM-J bestaat uit verschillende schalen: een ernstschaal (achttien items), een defensiviteitschaal (achttien items), een onwaarschijnlijkheidsschaal (drie items)., een schaal voor psychosociale indicatoren (acht items) en een overzicht van de gebruiksgeschiedenis. (zes items).

6

7 Op basis van het resultaat op de SEM-J, automatisch duidelijk is wat de meest aangewezen begeleiding is voor de jongere..

8

9

10


Download ppt "Nina De Paepe. De VAD ontving uit de drughulpverlening herhaaldelijk signalen over late doorverwijzingen, die de hulpverlening bemoeilijkten."

Verwante presentaties


Ads door Google