De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welke techniek toepassen ? Herhalingsoefeningen. Situatie 1: Gegeven : de doelpunten die 10 topscoorders in de voetbalcompetitie hebben gemaakt in seizoen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welke techniek toepassen ? Herhalingsoefeningen. Situatie 1: Gegeven : de doelpunten die 10 topscoorders in de voetbalcompetitie hebben gemaakt in seizoen."— Transcript van de presentatie:

1 Welke techniek toepassen ? Herhalingsoefeningen

2 Situatie 1: Gegeven : de doelpunten die 10 topscoorders in de voetbalcompetitie hebben gemaakt in seizoen 1 en in seizoen 2. Gevraagd : Is er een verband tussen het maken van de doelpunten in beide seizoenen ?

3 Situatie 2: Gegeven : de woonplaats van mensen (in de stad, aan de rand van de stad of op het platteland) en het aantal uren sport dat mensen doen Gevraagd : is er een verband tussen woonplaats en uren sport ?

4 Situatie 3 : Gegeven : het aantal uren dat mensen trainen en hun individuele prestaties in competitie (op 10 punten-schaal) Gevraagd : presteren mensen die meer uren trainen beter ?

5 Situatie 4 : Gegeven : socio-economische klasse waartoe mensen behoren (laag, gemiddeld, hoog) en het feit of men ingeschreve is in een sport of hobby-club na de werkuren Gevraagd : zijn mensen van een lage SES minder ingeschreven dan anderen ?

6 Situatie 5 : Gegeven : Mate waarin jongeren vroeg, gemiddeld of laat rijp zijn, en de prestatie op een looptest (minder minuten, betere prestatie) Gevraagd : Is er een verschil in prestaties op de test afhankelijk van de rijpheid van jongeren ?

7 Situatie 6 : Gegeven : de resultaten op een techniektest (range 0-60) van een groep van 30 studenten ingedeeld in 3 groepen met elk een ander trainingsprogramma (A, B, C) Gevraagd : scoren studenten die het C- programma volgen slechter op techniek dan zij die het A of B programma volgden ?

8 Situatie 7 : Gegeven : van een groep competitiespelers de score op een state anxiety schaal (range 15- 45) en het aantal sportletsels die ze het afgelopen jaar hebben opgelopen Gevraagd : is er een verband tussen toestandsangst en sportletsels ?

9 Situatie 8 : Gegeven : of mensen een hoge of een lage prestatiemotivatie hebben, en hun scores op de Léger test Gevraagd : hebben mensen met een hogere prestatiemotivatie betere scores op de test ?

10 Situatie 9 : Gegeven : het percentage dat iemand heeft behaald voor de lessen LO in het laatste jaar secundair onderwijs en het percentage voor de sportpraktijkvakken in 1e kan LO Gevraagd : is er een verband tussen beide percentages ?

11 Situatie 10 : Gegeven : een consumentenorganisatie test 15 soorten wijn en gaat na hoeveel alcohol elke soort bevat Gevraagd : is het gevonden aantal graden alcohol verschillend van het aantal graden dat het etiket vermelt (12°) ?


Download ppt "Welke techniek toepassen ? Herhalingsoefeningen. Situatie 1: Gegeven : de doelpunten die 10 topscoorders in de voetbalcompetitie hebben gemaakt in seizoen."

Verwante presentaties


Ads door Google