De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de Cobian presentatie. Deze handleiding zal u tonen hoe u kan werken met geplande backuptaken. Stefan Wuyts Netwerkbeheerder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de Cobian presentatie. Deze handleiding zal u tonen hoe u kan werken met geplande backuptaken. Stefan Wuyts Netwerkbeheerder."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op de Cobian presentatie. Deze handleiding zal u tonen hoe u kan werken met geplande backuptaken. Stefan Wuyts Netwerkbeheerder

2  Het installeren van Cobian Backup is heel makkelijk. Enkel het setup programa uitvoeren (Cb8Setup.exe). De license agreement accepteren.

3  Nu moet je de installatiepath aanduiden. Het programma zal u zijn standaard instelling tonen. Een oudere versie zal automatisch verwijderd worden.

4  Een oudere versie dedectie en verwijderen…

5  Dit is het belangrijkste moment van de installatie. Je moet beslissen of je wilt installeren als applicatie of als service. Een service is gewoon een applicatie die ALTIJD draait op de achtergrond, ook als er niemand op het systeem is aangemeld. Omdat binnen Cobian Backup 8 op tijdschema gebonden acties plaatsvinden, wordt installatie als service sterk aanbevolen.

6  In de volgende stap kopieert het programma alle benodigde files en alle noodzakelijke instellingen worden geconfigureerd. Als het programma op diverse machines moet worden geïnstalleerd kan er een script gemaakt worden voor een automatische installatie met telkens dezelfde instellingen. Om dit te doen klik op "Maak een script" en plaats het resultaat samen met het setup programma op de volgende machine waarop geïnstalleerd moet worden.

7

8  Als de installatie klaar is, kun je het programma gaan gebruiken door de interface te starten. De interface is altijd beschikbaar in de systeem balk (het gebied op het scherm waar de klok staat). Klik dubbel op het zwarte maantje om het programma te openen.

9  Alvorens Cobian Backup 8 in gebruik te nemen is het goed de instellingen van het programma na te lopen. Cobian Backup 8 is tot in de kleinste details aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Klik op de Instellingen knop of kies Instellingen in het Tools menu.

10

11

12

13

14

15

16  Ftp ook mogelijk als opslag

17

18  Je hebt een logboek beschikbaar om te kijken of de backup gelukt is.

19  http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbac kup.htm http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbac kup.htm  Je moet nu versie 8 nemen, versie 7 is nog beschikbaar maar niet meer ivm updates enz..

20

21

22  Voordelen Cobian - Gratis - Snel (o.a. incrementeel) - Veel opties - Scriptbaar  Nadelen Cobian - geen ;)

23  Voordelen Microsoft Synctoy - Gratis - Snel  Nadelen Microsoft Synctoy -.NET framework nodig - niet scriptbaar

24 The END


Download ppt "Welkom op de Cobian presentatie. Deze handleiding zal u tonen hoe u kan werken met geplande backuptaken. Stefan Wuyts Netwerkbeheerder."

Verwante presentaties


Ads door Google