De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie FlightSim Commander 9.XX Henny Hazekamp, oktober 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie FlightSim Commander 9.XX Henny Hazekamp, oktober 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie FlightSim Commander 9.XX Henny Hazekamp, oktober 2011

2 Waar hebben wij het vanavond over?  Wat is FlightSimCommander (FSC)  Wat kun je doen met FSC  Installeren FSC

3  DataBase draaien  Opstarten FSC  Keuze voor FS 9 of FS X scenery inladen  Doorlopen van diverse vensters (tabbladen)

4 Wat is FS Commander? FS Commander (FSC) is zowel een "moving map" als een vluchtplanner. Het lijkt enigszins op FS Navigator maar is stukken beter.

5 Wat verstaan men onder “Moving map” Onder moving map verstaat men een landkaart met herkenbare aanduidingen zoals vliegvelden en bakens, die met de beweging van het vliegtuig meeschuift.

6 Wat kun je doen met FS Commander  Vluchtplan creëren, zowel automatisch als handmatig;  Kaartjes van de verschillende SIDs en STARs bekijken en een keuze maken;

7  Invoegen van SIDs en STARs;  Een gedetailleerd overzicht krijgen van een airport zoals: • opstelpunten van vliegtuigen; • platformoverzicht; • taxiways; • runways.

8  Oproepen van naderingskaart voor iedere runway van airport van bestemming;  Tonen van VOR's, NDB's, ILS's, airports, runways, waypoints en intersecties;

9  Door "GPS"-koppeling, volgen van eigen vliegtuig;  Automatisch overbrengen van ILS- frequentie naar FS;  Programmeren en (handmatig) vliegen van een holding.

10 Installeren FSC Het installeren van dit programma is eenvoudig. Tijdens de installatie kun je aangeven waar het programma moet komen te staan. Standaard geeft het programma aan het op de C-schijf te willen installeren, maar…………….

11 …….. de maker van dit programma geeft aan, om het niet op de C- schijf te installeren waar ook het besturingssysteem op draait. Mijn advies is om het te installeren op een 2 e schijf.

12 Database draaien  Na installatie eerst de FSCDataBase Manager draaien van FS 9 en/of FS X.  Het DataBase Manager icoon bevindt zich in het startmenu of in de map van FSC.

13  DataBase Manager opstarten en aangeven waar hij FS 9/FSX kan vinden.  Als je beschikt over FSX moet ook de FSCFXCFG nog gedraaid worden, te vinden in de map FSC.

14

15

16

17

18 Opstarten FSC FSC start op in een eigen Windows venster. Het is niet zoals FS Navigator, dat alleen vanuit de FS 9 opgestart kan worden. FSC is dus als zelfstandig programma te gebruiken (zonder dat FS is opgestart).

19 1. Maak een keuze op welk veld je wilt beginnen. 2. Druk op “Search by icao” 3. Druk op “select”

20

21

22

23 Connect naar FS Ga in FSC naar het menu GPS, klap het open en klik op “Connect to FS”.

24 Ons vliegtuig VOR bakens Gele vliegtuigen is AI traffic NDB bakens GPS venster

25 Wat nu als je zowel FS 9 als FS X hebt? FSC 9.XX start op met de FS X database. Maar wat te doen als u de FS 9 database wilt inladen? Ga dan als volgt te werk:

26  Ga naar het tabblad “Window”  Kies voor “Options”  Kies “Display”  Aanvinken welke versie u wilt gebruiken in “FS 2004 and FS X Choise”

27

28

29 Hier een vinkje plaatsen

30

31

32

33 WAARSCHUWING

34

35

36

37

38

39 Eenvoudig vliegplan maken van Amsterdam - EHAM naar Bremen - EDDW

40 Klik nu op “Select Airport” en vul de ICAO code in

41

42 Klik op High Alt Plan

43 Handmatig een vliegplan maken met invoer van een SID en/of STAR. We doen dat als volgt:

44  Invoeren vertrekveld b.v. Hamburg EDDH;  Invoeren aankomstveld b.v. Stockholm ESSA;  Invoeren SID en/of STAR;

45 Stel we hebben opgekregen RW 23 Dep. Ga in de bovenbalk naar: SID/STAR/TRANS > SID > SELECT>

46 We hebben een aantal keuzes. We vliegen naar het Noord Oosten. Klik op een SID van RW 23 en kijk naar het scherm welke de juiste is.

47 In dit plan is LUB9B de beste. Klik op “Add to plan” en je ziet dat hij aan het vluchtplan is toegevoegd. Bij het maken van een plan, volg zoveel mogelijk een “Airway”.

48

49 We gaan de route handmatig invoegen. We beginnen bij VOR LUB en zoeken naar intersectie TOSPA. Het zoeken kunnen we doen via de kaart maar ook via Map > Find Object > TOSPA invullen, zorg dat Intersectie in de lijst voorkomt.

50

51 Zo kan je iedere intersectie, NDB, VOR enz. toevoegen.

52 Het invoegen van de STAR is gelijk aan het invoegen van een SID. Open “SID/STAR/TRANS” > STAR en zoek naar de RW die wordt opgeven. In dit plan is het RW 26 en de STAR wordt dan TRS2V. Als alles is ingevoegd ziet het plan er zo uit:

53 SID Intersecties STAR Benaming SID / STAR

54 Holding invoegen in FP Ga naar de map “Window” > Holding De holding wordt gevlogen over VOR TRS en volgens de kaart is 2 het referentie punt.

55

56 Indrukken van Shift en klikken op: NDB> VOR > ILS > frequentie komt gelijk in radio ---------------------------------------------------------------- Multiplay > AI aanzetten ---------------------------------------------------------------- Info omtrent het vliegtuig > CTRL en klik ----------------------------------------------------------------


Download ppt "Presentatie FlightSim Commander 9.XX Henny Hazekamp, oktober 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google