De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voedselzekerheid en Voedselproductie Gemaakt door: Pieter Jan Roelofs Carlijn van Straten Thijs Uythof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voedselzekerheid en Voedselproductie Gemaakt door: Pieter Jan Roelofs Carlijn van Straten Thijs Uythof."— Transcript van de presentatie:

1

2 Voedselzekerheid en Voedselproductie Gemaakt door: Pieter Jan Roelofs Carlijn van Straten Thijs Uythof

3 Voedselzekerheid is een mensenrecht Voedselzekerheid  genoeg voedsel in een land Kwantitatieve honger - Als mensen tekort hebben aan hun minimale energiebehoefte Kwalitatieve honger - Als mensen wel voedsel hebben, maar tekort aan mineralen en vitamen

4 Hongerindex Extreem alarmerend (> 30) Alarmerend (20-30) Ernstig (10-20) Gemiddeld (5-10) Laag (< 5) Geen gegevens Geïndustrialiseerde landen De hongersindex heeft alleen de landen in een “hongersituatie” gegeven met kleuren. De gegevens zijn in procent.

5 Hoge sterftecijfers Verwachte oorzaak voor erg hoge sterftecijfers: -Hongersnood Soms is dit wel het geval, maar niet altijd. Het is veel vaker de ondervoeding van moeder en kind. -Dit wil zeggen dat het voedsel er is, maar er is geen geld om het te krijgen. Het komt vooral voor op het platteland, niet alleen door mislukte oogst maar wederom ook omdat er niet genoeg geld is.

6 Voedselproductie en draagkracht Oorzaken honger: Draagkracht/carrying capacity Maximale bevolkingsdichtheid=>Bodemdegradatie NL=> gunstige omstandigheden Productiviteit per hectare

7 Technologische ontwikkelingen Honger bestrijden -> landbouw methodes verbeteren. Handig om te weten hoeveel voedsel wereldwijd geproduceerd wordt.

8 Technologische ontwikkelingen Productie p/p neemt toe. Toch voedsel geëxporteerd uit arme landen. Twijfel of wereldvoedselproductie in toekomst bevolkingsgroei bijhoud.

9 Technologische ontwikkelingen Toenemende ontwikkelingen van voedselproductie; 1. Groene revolutie 2. Genetische revolutie

10 Technologische ontwikkelingen Veel boeren in ontwikkelingslanden passe verbeteringen niet toe; 1.Ze hebben de kennis er niet voor. 2.Ze kunnen de investeringen er niet voor opbrengen. 3.Ze durven de risico's van vernieuwing niet te lopen.

11 Filmpje: Voedsel

12 Einde Dit is het einde van de presentatie, bedankt voor het luisteren.


Download ppt "Voedselzekerheid en Voedselproductie Gemaakt door: Pieter Jan Roelofs Carlijn van Straten Thijs Uythof."

Verwante presentaties


Ads door Google