De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding.  Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt -Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding.  Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt -Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient."— Transcript van de presentatie:

1 Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding

2  Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt -Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient - Welke producten leveren de meeste winst op? En welke de miste? Menu-wattes?

3  - Door het bekijken van de cijfers en deze in een Excel document te verwerken. - Je berekent de inslag (inkoop) van je product Hoe?

4  Door de gewenste inslag + de BTW hierbij op te tellen, krijg je de prijs die je gerecht eigenlijk zou moeten kosten. Dit is de Adviesverkoopprijs. Minimale prijs

5  - Je gaat nu de menukaart bekijken en het brutowinst percentage controleren door te kijken naar de inslag uit sheet 1. - Door dit af te zetten tegen de hoeveelheid die je verkocht hebt (afzet) kun je een conclusie trekken. De menuprijs

6  - Is het gerecht een winnaar, hardloper, slaper of een verliezer? Conclusie - Winnaar -Veel verkocht, hoge winst - Hardloper -Veel verkocht, lage winst - Slaper -Weinig verkocht, hoge winst - Verliezer -Weinig verkocht, lage winst

7  - Gerecht veranderen, schrappen, prijs verhogen of verlagen, recepturen bekijken, etc. -Winnaar -Veel verkocht, hoge winst -Hardloper -Veel verkocht, lage winst -Slaper -Weinig verkocht, hoge winst -Verliezer -Weinig verkocht, lage winst En nu?

8  Vragen?


Download ppt "Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding.  Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt -Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient."

Verwante presentaties


Ads door Google