De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Fleur, Nicoline, Alle, Bart-Jan. inhoud 1.Spijsvertering 2.Inventarisatie functionalfoods 3.Plan van eisen/ideeën 4.Productie en testfase 5.Ontwerp.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Fleur, Nicoline, Alle, Bart-Jan. inhoud 1.Spijsvertering 2.Inventarisatie functionalfoods 3.Plan van eisen/ideeën 4.Productie en testfase 5.Ontwerp."— Transcript van de presentatie:

1 Door: Fleur, Nicoline, Alle, Bart-Jan

2 inhoud 1.Spijsvertering 2.Inventarisatie functionalfoods 3.Plan van eisen/ideeën 4.Productie en testfase 5.Ontwerp verpakking 6.Gebruiksonderzoek 7.Vragen/einde

3 Spijsvertering Afbreken van voeding tot voedingsstoffen Spijsverteringsstelsel Mond> slokdarm> maag> dunne darm> dikke darm> endeldarm> anus lever, galblaas, alvleesklier

4 Inventarisatie funcional foods

5 Plan van eisen/ideeën SmaakStructuurKlrGeurIngrediëntenVerpakking FruitsmoothieBosvruchten, mango of banaan Dik, vol en vloeibaar Paars, geel of oranje Fris, fruitig Yakult, appel, banaan, braam, zwartebessen, sinaasappel, mango etc. Plastic of kartonnen grote yakult fles MilkshakeBanaanDik vloeibaarGeelFris, melk YakultPlastic of kartonnen grote yakult fles (Fruit)moesBosvruchten of appel Dikke moes (soort appelmoes) Paars of geel Fris, fruitig Yakult, appel, bramen, zwarte bessen etc. Plastic bakje Vulling (voor koek) Vanille/YakultRomigWitmelkYakultPak, per stuk in ‘papiertje’ BonbonsChocola met yakult Harde buitenkant zachte binnenkant Bruin, wit ChocolaYakultDoosje, pakje

6

7 Productie en testfase Berekende voedingswaarde per 100 ml: Energie101,32 kcal 429,05 kj Vet0,5 gram Waarvan verzadigd 0,1 gram Koolhydraten21,39 gram Waarvan suikers 27,09 gram Eiwitten2,01 gram Voedingsvezel2,32 gram Ingredienten voor 100ml 32,5ml yakult (1/2 flesje) 1/6 mango 1/4 banaan 1/8 appel 2 (pitloze)druiven 3 blauwe bessen 1 framboos 1 aardbei Beetje limoensap Scheutje sinaasappelsap

8 Vraag 1 Vraag 2 Vraag 3 Vraag 4 Vraag 5 Vraag 6 Vraag 7 Vraag 8 Vraag 9 Proefpersoon 1Vrouw13NeeJaNeeJaNee Minder banaan Proefpersoon 2Man13Nee Ja NeeJaNee Proefpersoon 3Man13Ja Kleurstof Proefpersoon 4Vrouw14Ja Nee Proefpersoon 5Vrouw13NeeJa Ja/NeeNeeMeer vloeibaar Proefpersoon 6Man13Ja Nee Proefpersoon 7Vrouw12Ja Nee Proefpersoon 8Man14JaNeeJa NeeSuiker Proefpersoon 9Vrouw13Ja Nee Proefpersoon 10Man13Ja Ja/NeeJaNee 1.Bent u een man of een vrouw? 2. Hoe oud bent u? 3.Vindt u het lekker ruiken? 4. Vindt u het er lekker uitzien? 5.Vindt u het lekker? 6.Als u het proeft, ziet en ruikt denkt u dan dat het gezond is? 7.Denkt u dat het geschikt is voor jongeren? 8.Als het in de winkel zou liggen zou u het dan kopen? 9.Heeft u nog Tips voor ons?

9 Ontwerp verpakking in de winkel>

10

11

12

13 gebruiksonderzoek Vorm Mooi gebruiksvriendelijk Uiterlijk Mooi en aantrekkelijk Op het etiket Naam product Ingrediënten Algemeen Recyclebaar

14

15 Vragen/einde


Download ppt "Door: Fleur, Nicoline, Alle, Bart-Jan. inhoud 1.Spijsvertering 2.Inventarisatie functionalfoods 3.Plan van eisen/ideeën 4.Productie en testfase 5.Ontwerp."

Verwante presentaties


Ads door Google