De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De dieselmotor Krachtpatser en werkpaard. Van klein……………  Een één-cylinder dieselmotor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De dieselmotor Krachtpatser en werkpaard. Van klein……………  Een één-cylinder dieselmotor."— Transcript van de presentatie:

1 De dieselmotor Krachtpatser en werkpaard

2 Van klein……………  Een één-cylinder dieselmotor

3 Naar groot !!!!!!!!  Een zestien-cylinder dieselmotor !!!

4 De eerste dieselmotoren  Uit de jaren ’20 van de vorige eeuw een vroege dieselmotor, die nog erg lijkt op de stoommachines van weleer

5 Waar kracht nodig is in plaats van snelheid… de dieselmotor !!!!! Bijvoorbeeld bij:  Scheepsmotoren  Locomotieven  Gemalen  Vrachtwagens  Bussen  Militaire toepassingen: onderzeeërs, tanks  Elektriciteitsopwekking (aggregaten)

6 Voordelen dieselmotoren  Brandstofverbruik is lager dan dat van benzinemotoren  Krachtige motoren  Lager toerental, minder warmte  Veel toepassingen mogelijk

7 Nadelen dieselmotoren  Milieuvervuiling, met name de uitstoot van roetdeeltjes (tegenwoordig bouwt men heel schone dieselmotoren)  Ze zijn minder snel dan bijvoorbeeld benzine- of straalmotoren. (de motoren kunnen sneller worden door het plaatsen van een turbo op de motor)

8

9 De dieselmotor  Krachtpatser  Betrouwbaar  Al jarenlang de motor, niet alleen van schepen, treinen, vrachtwagens enz., maar ook de motor van onze economie.


Download ppt "De dieselmotor Krachtpatser en werkpaard. Van klein……………  Een één-cylinder dieselmotor."

Verwante presentaties


Ads door Google