De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Water verwarming door aarde

Verwante presentaties


Presentatie over: "Water verwarming door aarde"— Transcript van de presentatie:

1 Water verwarming door aarde
Door: jasper, marcel, robert, daniel, chiel

2 inleiding Er zijn verschillende andere manieren dan een ketel om water te verwarmen. - WKO - Verticale warmtewisselaar Wij laten jullie deze 2 opties zien en laten jullie kiezen welke het beste is voor Nijmegen.

3 Algemene uitstoot

4 warm-koud opslag WKO houd in dat je warme water uit de bodem haalt en deze gebruikt voor de douche, kraanwater etc. 1 Pomp levert aan minimaal 100 huizen Per woning wordt er dan Kg CO₂ minder bij levensduur van 25 jaar, 1600 Kg per jaar.

5

6 Nadelen Er zijn wel een paar nadelen aan WKO’s: - Verontreinigt het grondwater - Extra elektriciteitskosten voor de pomp - Door de verontreiniging kost het weer energie om het grondwater schoon te maken.

7 Verticale warmte wisselaar
Een verticale warmtewisselaar is een gesloten systeem dat water door de grond pompt en dat water laat verwarmen door de warmte van de aarde. Voordeel is dat je de grond niet verontreinigt en heeft een lagere leidingsweerstand zodat je een kleinere pomp nodig hebt.

8

9 nadelen Er is extra elektrisiteitskosten voor een de pomp. Je moet om de zoveel tijd het water in de pomp vervangen.

10 Ons plan Wij willen in nieuwbouwwijken deze WKO’s gaan bouwen en kijken hoe het aanslaat. Zo kunnen wij 960 WKO’s in een nieuwbouwwijk aanschaffen. Wij willen ook verticale warmtewisselaars plaatsen en kijken hoe dit aanslaat. Wij kunnen 1714 systemen plaatsen.

11 Vervolg ons plan Deze systemen kunnen natuurlijk ook gebruikt worden in de omstreken van Nijmegen.

12 Einde Bedankt voor jullie aandacht


Download ppt "Water verwarming door aarde"

Verwante presentaties


Ads door Google