De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Duco Haal Diederik Wijs

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Duco Haal Diederik Wijs"— Transcript van de presentatie:

1 Door Duco Haal Diederik Wijs
Kapitel 7 S Door Duco Haal Diederik Wijs

2 Schlüsselwörter Die Privatklinik – Privékliniek Der arts – De arts
Zigarette - Sigaret Zeichnung- Tekening Ermordete mädchen- Het vermoorde meisje Unschuld- Onschuld Riese - Reus Phantasie - Fantasie Lustmord- Een moord voor plezier Hypothese - Voorspelling

3 Zusammenfassung Matthäi gaat op bezoek bij een arts in een privékliniek. Hij moet hij naartoe van zijn baas omdat ze vinden dat hij een beetje gek wordt. Hij kent de arts goed en vertrouwd hem ook en verteld zijn verhaal. Matthäi verteld dat hij geen rust meer heeft tot dat hij de moordenaar heeft gevonden, omdat hij dat beloofd heeft aan de moeder van het vermoorde meisje. Dan laat hij een tekening van het vermoorde meisjes zien aan de arts en laat ook zo zien waarom hij denkt dat Von Grunten onschuldig is. De arts komt er ook achter dat er waarschijnlijk nog een moord van de moordenaar binnenkort komt. De arts praat met Matthäi over de tekening en denkt dat de moordenaar gek is en door meisjes te vermoorden aan vrouwen wil komen.

4 Nieuwe titel Das Gespräch

5 Aspekte Die Ermordete: Heeft veel fantasie. Is vermoord met een scheermesje, is slim Den Morder: Lokt zijn slachttoffers met chocolade truffels, houdt van jonge meisjes, is gek Den Kommissar: Gelooft in de onschuld van Von Gunten, is een kettingroker sinds hij met deze zaak bezig is. Hoort stemmen en krijgt zweetaanvallen sinds hij met de zaak bezig is.

6 ‘’Ihre Einweisung scheint mir dringend notig’’
Dit zegt de arts omdat hij vindt dat Matthäi op het punt staat om gek te worden en dus echt een behandeling nodig heeft.

7 Bonusfragen 29. Een arts 30. Matthäi dacht als vriend met de arts te kunnen praten omdat hij hem al lang kent, maar de arts wil met hem praten als een arts. 31. Dat Matthäi geen rust meer kan hebben totdat hij de moordenaar heeft gepakt, daarom hoort hij stemmen en heeft hij zweetaanvallen en rookt hij heel veel. 32. Dat de man op de tekening de moordenaar is 33. Die vindt het in het begin onzin van de tekening maar uiteindelijk kan hij de hypothese van Matthäi wel begrijpen. 34. Dat er waarschijnlijk binnen een paar weken nog een soort zelfde moord komt. 35. Dat de moordenaar wraak wil nemen op de vrouwen omdat er volgens de arts ze de moordenaar pijn hebben gedaan, en omdat de moordenaar gek is denkt hij dat de kleine meisjes vrouwen zijn.


Download ppt "Door Duco Haal Diederik Wijs"

Verwante presentaties


Ads door Google