De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Harry Potter en de Geheime Kamer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Harry Potter en de Geheime Kamer"— Transcript van de presentatie:

1 Harry Potter en de Geheime Kamer
Boekpromotie door: Margot Pop A2B

2 Samenvatting van het boek
Harry Potter heeft een vreselijke vakantie bij zijn oom en tante, hij kan in hun ogen niets goed doen en dat wordt niet beter als een *huiself* Harry komt waarschuwen om niet naar school te gaan. Omdat hij het zo leuk vindt gaat hij toch, maar mist de *Zweinstein Express*. Dan gaat hij met zijn vriend Ron met een vliegende auto naar school. Als de lessen beginnen krijgt hij een erg opschepperige leraar in *“Verweer tegen de Zwarte Kunsten”*, professor Gladianus Smalhart. Later in het schooljaar wordt Harry beschuldigd van het verstenen van de kat van de concierge, als er later zelfs kinderen verstenen krijgt hij ook daar de schuld van. Men denkt dat het iets te maken heeft met een verhaal over een Geheime Kamer. In de Geheime Kamer woont een monster en de leerlingen denken dat Harry de macht over dat monster heeft. Harry en zijn vrienden denken dat het Draco Malfidus is, een vervelende medeleerling. Daarom brouwen ze een wisseldrank om zichzelf te veranderen in twee vrienden van Draco zodat ze hem kunnen uithoren. Ze ontdekken dan Draco Malfidus het ook niet is. Er gebeuren nog meer akelige dingen. Harry’s vriendin Hermelien wordt op een dag ook versteend. Dan ontdekken Harry en zijn vrienden dat Ginny Wemel, het zusje van Ron, is verdwenen. Ze vermoeden dat ze is meegenomen naar de Geheime Kamer. Na goed nadenken en zoeken vinden Harry en Ron eindelijk de ingang van de Kamer en ze gaan naar binnen. Ron blijft achter en Harry gaat alleen verder. Hij komt *Hij Die Niet Genoemd Mag Worden* tegen en het blijkt dat hij de meester van de Geheime Kamer is. Er volgt een gevecht tussen Harry en het monster van de kamer. Wil je weten hoe het afloopt? Lees het boek en je komt erachter!

3 De Hoofdpersoon

4 Bijpersonen De belangrijkste bijpersonen zijn Ron Wemel en Hermelien Griffel (zijn vrienden). Hermelien is de slimste van het groepje, en is dol op huiswerk en ze is dan ook meestal in de bieb te vinden. Haar ouders zij dreuzels (gewone mensen) en daar weet ze dan ook veel vanaf. Ron is een volbloed tovenaar, maar volgens Malfidus maakt hij zijn bloed te schande, omdat ze zo arm zijn. Hij heeft 5 broers (Bill, Charlie, Percy, Fred en George) en 1 zusje (Ginny). Ron leert hem veel dingen over de toverwereld die Harry niet weet, omdat hij thuis nooit over zijn “afwijking” mocht praten, weet hij dus haast niet over de toverwereld, maar hij leert steeds meer. Ook een belangrijk persoon is Voldemort (ook wel Heer van Het Duister, Hij Die Niet Genoemd Mag Worden of Jeweetwel). Voldemort heeft eerst Harry’s ouders vermoord, maar Harry overleefde als enige de dodelijke vloek, daarom is Harry beroemd. Harry is Voldemort in boek een opnieuw tegengekomen, maar wist te overleven. Ook in boek twee komt hij Voldemort weer tegen. Zonder Voldemor zouden de boeken heel anders geweest zijn, veel saaier, want dan was er niks bijzonders aan Harry, en zou hij nog gewoon bij zijn ouders (James en Lily Potter) wonen, hij is dus op een negatieve manier, toch wel een belangrijke bij-persoon.

5 Wat ik van het boek vond Ik vond het een spannend boek, omdat Harry stemmen hoort van iets wat hij niet kan zien (wat uiteindelijk het monster uit de Geheime Kamer blijkt te zijn) en omdat hij het uiteindelijk weer tegen Voldemort moet opnemen. Ik vind het ook een mooi boek, want het loopt gelukkig goed af.

6 Foto’s bij Harry Potter en de Geheime Kamer


Download ppt "Harry Potter en de Geheime Kamer"

Verwante presentaties


Ads door Google