De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Laika is een jonge dame. Zij werkt op kantoor. Zij is heel trots.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Laika is een jonge dame. Zij werkt op kantoor. Zij is heel trots."— Transcript van de presentatie:

1 Laika is een jonge dame. Zij werkt op kantoor. Zij is heel trots.
Bestaat vies werk echt? Laika is een jonge dame. Zij werkt op kantoor. Zij is heel trots.

2 Zij vindt alle beroepen die met vuil en vuiligheid werken heel smerig
Zij vindt alle beroepen die met vuil en vuiligheid werken heel smerig. Vandaar dat ze niet eens tot mensen die een beroep uitoefenen waar met vuil gewerkt wordt wil praten. Bah, vies!

3 Een slechte droom Op zekere dag krijgt Laika een slechte droom. Zij droomt dat iedereen die een beroep heeft waar met vuil en vuiligheid gewerkt wordt in staking gaat. Ze willen het vuile werk niet meer doen. Laat andere mensen het maar uitzoeken!

4 Vuil hoopt zich op. Maar doordat niemand meer het vuile werk wil doen, hoopt het vuil zich op. In huizen, op straat en zelfs in het kantoor van Laika staat er een hoop vuil. Blikjes, kupjes, papier, dozen, tubes inkt, servetjes en zelfs de beerput raakt vol en loopt zelfs over. O, o, wat een rommel!

5 De mensen lopen de straten op om tegen de staking te protesteren
De mensen lopen de straten op om tegen de staking te protesteren. Ze eisen dat alle stakers het werk direct hervatten. Maar niemand wil het vuile werk meer doen. En in de tussentijd blijft het vuil zich maar ophopen.

6 Het wordt steeds erger. Nu loopt er overal ongedierte rond
Het wordt steeds erger. Nu loopt er overal ongedierte rond. In haar kantoor zit Laika tussen kakkerlakken, ratten en muizen. En overal vliegen de muggen rond. Wat een viezigheid. Laika kan bijna niet meer eten. Zij wordt broodmager.

7 Laika schrikt wakker. Zij is kletsnat van het zweet
Laika schrikt wakker. Zij is kletsnat van het zweet. Het was maar een droom. Maar van nu af aan, bekijkt ze alle beroepen met andere ogen. Wij hebben elkaar nodig. Indien er niemand is om het vuile werk te doen, zou de wereld één grote vuilnishoop worden.

8 Laika is niet trots meer
Laika is niet trots meer. Nu begrijpt ze dat wij elkaar allemaal nodig hebben. Zij lacht met de dienstmeid. Zij accepteert nu iedereen en praat tot iedereen. Deze slechte droom heeft haar wakker geschud. Elk beroep is even belangrijk. Geen enkel beroep is minder dan de ander. Gelukkig zijn er nog mensen die bereid zijn om beroepen uit te kiezen waar er met vuil en vuiligheid gewerkt wordt.


Download ppt "Laika is een jonge dame. Zij werkt op kantoor. Zij is heel trots."

Verwante presentaties


Ads door Google