De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Allemaal andersdenkenden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Allemaal andersdenkenden"— Transcript van de presentatie:

1 Allemaal andersdenkenden
1.4 Van leefplaats tot woonplaats Allemaal andersdenkenden Nederland heeft een pluriforme samenleving. Dat betekent dat er mensen met verschillende culturen, levensstijlen en religies naast elkaar leven. Tolerantie en sociale cohesie kunnen bijdragen aan het prettig samenleven van mensen. Pluriformiteit zorgt voor variatie: zoals cafés verschillende restaurants pizza, Chinees, vishandel Pluriformiteit betekent letterlijk ‘meerdere vormen dragen’. In Nederland leven veel verschillende groepen mensen naast en met elkaar. Pluriformiteit Pluriformiteit 2

2 Eenheid in verscheidenheid
Mentale verstedelijking: mensen op het platteland gaan steeds meer leven als stedelingen. Het verschil tussen de stad en het platteland wordt kleiner. Nu Toen Nu Er is niet alleen maar pluriformiteit in Nederland, sommige verschillen verdwijnen juist. Mensen van het platteland kwamen vroeger nauwelijks in de stad. Alle voorzieningen waren in het dorp, bovendien waren de vervoersmogelijkheden gering.

3 Samen leven 1.4 Van leefplaats tot woonplaats
Sociale samenhang verdwijnt. Betrokkenheid en participatie nemen af. Gemeenten en woningcorporaties en Oranjefonds proberen daar wat aan te doen, bijv. subsidie voor initiatieven van bewoners, burendag. Meedoen aan iets, een steentje bijdragen Stadsbewoners voelen zich steeds minder met elkaar en met hun woonplek verbonden. Mensen hebben minder contact met elkaar.

4 1.4 Van leefplaats tot woonplaats
Ontkerkelijking: mensen gaan steeds minder naar de kerk en ontmoeten elkaar daar ook niet meer Vroeger ontmoetten mensen elkaar in de kerk.


Download ppt "Allemaal andersdenkenden"

Verwante presentaties


Ads door Google