De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

[Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 1 van 19 Het bondgenootschap Hoofdstuk 6.

Verwante presentaties


Presentatie over: "[Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 1 van 19 Het bondgenootschap Hoofdstuk 6."— Transcript van de presentatie:

1 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 1 van 19 Het bondgenootschap Hoofdstuk 6

2 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 2 van 19 Bondgenootschap

3 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 3 van 19 Samenwerkingsrelatie Optimale nabijheid, met behoud van distantie Als hulpverlener neem je de verantwoordelijkheid van mensen niet over; je bepaalt de route niet.

4 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 4 van 19 Samenwerkingsrelatie Kortdurende trajecten (enkele dagen, weken, maanden) Langdurende trajecten (maanden, jaren)

5 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 5 van 19 Bondgenootschap 4. Reisgenoot 2. Presentiebenadering 1. Attitude 3. Samenwerken

6 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 6 van 19 Rehabilitatieattitude Respect Vertrouwen Serieuze doelen De mens zien Niet de wijsheid in pacht Geloven in mogelijkheden Vertrouwen in ontwikkeling en leren

7 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 7 van 19 Presentiebenadering PRINCIPES: zich (laten) vrijmaken betrekken voegen verplaatsen lenen beheersen toewijden

8 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 8 van 19 Presentiebenadering Normatief-reflexieve professionaliteit = Reflecteren op algemeen geldende normen binnen de hulpverlening ▼ Kritisch beschouwen ▼ ▼ ▼ personaliseren aanpassen van uitzonderingen voorzien

9 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 9 van 19 Essentie 1 Rehabiliatie is vooral een persoon die de zinvolheid van het alledaagse leven van een ander persoon ziet, en deze inspireert, motiveert en toekomstperspectief biedt. Persoon met kennis en vaardigheden op het gebied van menselijke interactie en geloof in de ontwikkelingsmogelijkheden van mensen.

10 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 10 van 19 Essentie 2 De cliënt gaat geloven in zichzelf door successen en steun. Succes begint met het vertrouwen dat succes mogelijk is. Falen begint met de gedachte dat falen onvermijdelijk is.

11 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 11 van 19 Uitgangspunten Gelijkwaardigheid Uniekheid Burgerschap Mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden

12 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 12 van 19 Bondgenootschap In de eerste plaats uitgaan van wat de cliënt met ons en anderen verbindt, en niet van datgene wat hem van ons en anderen onderscheidt.

13 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 13 van 19 Rehabilitatiecrisis Crisis = Leermoment

14 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 14 van 19 Stelling Veel hulpverleners praten met hun cliënten en luisteren naar zichzelf.

15 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 15 van 19 Bondgenootschap

16 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 16 van 19 Bondgenootschap sluiten Het vermogen om een een werkzame relatie op te bouwen en te onder- houden met cliënten, zodat beide partners hun persoonlijke en essentiële inspanningen kunnen leveren aan een wederzijds acceptabele rehabilitatie- uitkomst.

17 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 17 van 19 Uitgangspunt bondgenootschap Hoewel mensen aandoening/ziekte hebben, zijn ze niet hun ziekte. Het zijn mensen met dezelfde rechten en plichten als ieder andere burger in Nederland.

18 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 18 van 19 Definitie band scheppen Een band met de cliënt scheppen is het aangaan van een vertrouwensrelatie waarin cliënt en hulpverlener zich veilig en geaccepteerd voelen.

19 [Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 19 van 19 Hulpverlenersvaardigheden Begrip tonen Jezelf laten zien Inspireren Begeleidingsbehoefte inschatten Van mening verschillen


Download ppt "[Hier titel van boek] [Hier plaatje invoegen] 1 van 19 Het bondgenootschap Hoofdstuk 6."

Verwante presentaties


Ads door Google