De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dutch Birding Texelweekend 2010 Dutch Birders welkom ! in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dutch Birding Texelweekend 2010 Dutch Birders welkom ! in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel."— Transcript van de presentatie:

1 Dutch Birding Texelweekend 2010 Dutch Birders welkom ! in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel

2 Dutch Birding Texelweekend 2010 in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel 25 e editie DBA Texelweek / -weekend 1986: eerste dag Renvogel over ‘de Tuintjes’ 1987:Bruine Boszanger camping Sluftervallei & 1 e Siberische Boompieper voor NL 1991:Euro Bird Week: Humes’ Blako camping de Robbenjager & Notenkraker De Koog 1990:groep Grote Kruisbekken Staatsbossen, eerste keer portofoons & infobord 1993:1 e ‘izabel’(Turkestaanse) Klauwier voor NL, laat in de middag Hoge Berg 1994:tamme Witstuitbarmsijs langs Vuurtorenweg 1997:Bergfluiter in tuin Texel Birdwatching Center & Grote(re) Pijl langs De Koog 1999:Bonte Tapuit nabij de Slufter 2000:adult Turkestaanse Klauwier Reddingboothuisje & Raddes Bos in de Tuintjes 2002:Geelsnavelkoekoek……… & presentatie Kenmerkengids 2003:Goudlijster gevangen Korverskooi & zondag Provencaalse Grasmus in de Tuintjes 2005: Kleine Klapekster nabij Jan Ayeslag & Amerikaanse Goudplevier 2006:Aziatische Roodborsttapuit & ‘zwarte’ Spreeuw haven Oudeschild 2009:‘oostelijke’ Braamsluiper & Siberische Tjiftjaf camping de Robbenjager

3 Dutch Birding Texelweekend 2010 in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel Avondprogramma Vrijdagavond 20.30 uur: Waarnemingenlog gevolgd door een lezing over Canada (Michel Veldt en Tijmen van Doornik) en een korte determinatielezing over soorten die we dit weekend op Texel zouden kunnen vinden (Diederik Kok). Zaterdagavond 20.30 uur: Waarnemingenlog gevolgd door een lezing over Wit Rusland (Ronald Messemaker). Zondagavond 20.30 uur: Waarnemingenlog gevolgd door een lezing over Georgië (Laurens Steijn), gevolgd door een determinatielezing over soorten die we dit weekend zouden moeten vinden (onder voorbehoud door Diederik Kok),

4 Dutch Birding Texelweekend 2010 in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel Andere activiteiten Zaterdag 9 oktober zal ook in het teken staan van de Big Day: in 12 uur (van 6:00 uur tot 18:00 uur) zoveel mogelijk soorten vinden in teamverband. Teams van 2 t/m 4 personen kunnen zich hiervoor opgeven. Doel: zoveel mogelijk soorten zien en daarmee kans maken op een week gratis naar Texel. Zaterdag 9 oktober is er tussen 13.30 en 22.30 uur een verrekijkershow en informatiemarkt en tussen 18.00 en 20.00 uur de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk Hollands buffet.

5 Dutch Birding Texelweekend 2010 in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel Soort van het Weekend Swarovski Optik: een carbon statief CT Travel met statiefkop DH 101 t.w.v. 620 euro. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld aan de persoon die één van de twee zeldzaamste soorten van het weekend heeft ontdekt. Zeiss: een Conquest 8x40 verrekijker t.w.v. 1.175 euro. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld aan de ontdekker van één van de twee zeldzaamste soorten van het weekend. Bynolyt in samenwerking met het Vogelinformatiecentrum: Osprey 8x42 verrekijker, ter waarde van 279 euro. Prijs voor de zeldzaamste vogelsoort die dit weekend ontdekt wordt door de jeugd (tot en met 18 jaar). Prijsuitreiking zondag 16.00 uur in de Robbenjager.

6 Waarneminglog

7 Waarneming log in samenwerking met Vogelinformatie in samenwerking met Vogelinformatie centrum Texel

8 We doen een beroep op iedere vogelaar (DBA-begunstiger of niet) zich naar deze gedragsregels te gedragen, niet alleen ten behoeve van het welzijn van de desbetreffende vogel(s) en van de flora en fauna in de directe omgeving maar ook om het plezier van andere vogelaars niet te bederven.

9 1. Houd voldoende afstand tot de vogel zodat deze niet wordt verstoord. Bedenk dat een vogel het beste kan worden bekeken als deze zich op zijn gemak voelt. Ga niet dichterbij dan anderen en doe liever een stapje terug dan een stap naar voren. Een telescoop kan in deze goede diensten bewijzen. Andere vogelaars die later arriveren krijgen zo ook een kans de vogel te zien. Fotografen en videografen dienen zich ervan te verzekeren dat hun acties anderen en de vogel niet hinderen. In het belang van de documentatie van een geval kan - na overleg - een enkele fotograaf of videograaf soms worden verzocht meer naderbij te gaan dan anderen. Overigens is ook het maken van tekeningen en schetsen aan te bevelen. 2. Betreed niet zonder meer voor publiek gesloten terreinen zoals reservaten, landgoederen, tuinen, weilanden en dergelijke. Vraag toestemming van de eigenaar of beheerder, wees tactvol en leg de situatie uit. In de meeste gevallen blijkt men zeer geïnteresseerd te zijn en wordt volop medewerking verleend.

10 3. Laten de ontdekker en degenen die vertrouwd zijn met de situatie ter plaatse bij het arriveren van vogelaars aanwijzingen geven die verontrusting van andere vogels en dieren of schade aan het terrein voorkomen. Laat het doorgeven van het nieuws telkens duidelijk van dergelijke aanwijzingen vergezeld gaan, ook via de Dutch Birding- inspreeklijn (010 - 428 12 12) zodat op de Dutch Birding-vogellijn zorgvuldige inlichtingen kunnen worden ingesproken. Wees behulpzaam bij het treffen van maatregelen om de belangstelling in goede banen te leiden. 4. Wees geduldig en terughoudend wanneer de vogel zich niet dadelijk vertoont of (tijdelijk) wat verder weg zit. Blijf ook rustig als de vogel zich plotseling naar een andere plek in de buurt verplaatst; zorg dat de vogel zich ook daar op zijn gemak voelt. 5. Bedenk dat iemand die een eind onderweg is geweest of een vrije dag heeft genomen om een bepaalde vogel te zien, misschien onder grotere spanning staat dan uzelf. Schroom echter niet vogelaars op hun gedrag aan te spreken indien zij er blijk van geven de gedragsregels niet te kennen.


Download ppt "Dutch Birding Texelweekend 2010 Dutch Birders welkom ! in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel in samenwerking met Vogelinformatiecentrum Texel."

Verwante presentaties


Ads door Google