De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Glazen Studio 2013 24 en 25 Mei Oude Markt, Enschede.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Glazen Studio 2013 24 en 25 Mei Oude Markt, Enschede."— Transcript van de presentatie:

1 De Glazen Studio 2013 24 en 25 Mei Oude Markt, Enschede

2 3 Cases Nedrain IHB / Skytron Gemeente Enschede

3 Per Case 6 uur 6 tot 8 Studenten (hangt af van case)

4 Case 1 Het ontwerpen van een communicatie instrument ten behoeve van het monitoren van duurzaamheid

5 In 2020 wil Enschede 30% minder CO2 uitstoten t.o.v. 1990. Dat betekent met z'n allen werken aan het verminderen van ons energieverbruik en zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame energiebronnen. Denk aan windenergie of zonne-energie. In 2020 willen we maar liefst 20% duurzame energie zelf opwekken. Naast deze ambities wil de Gemeente Enschede in 2015 energieneutraliteit bereiken voor zijn eigen gemeentelijke gebouwen alsook in 2020 voor alle basisscholen Het is de bedoeling bewustwording te realiseren door onze gezamenlijke ambitie zichtbaar te maken in onze stad.

6 Voor dit doel is inmiddels een website ontwikkeld: www.doegroendatscheelt.nl waar inwoners van Enschede informatie kunnen vinden over verduurzaming. www.doegroendatscheelt.nl Projecten, campagnes en activiteiten die bijdragen aan onze doelstelling presenteren we op deze website en we dagen inwoners uit om mee te doen. Wat echter ontbreekt is een fysiek instrument waarmee we de voortgang van onze CO2 reductie kunnen laten zien. Het te ontwikkelen instrument moet ook aansluiten op deze website.

7 Case 2 Het herontwerpen van een nieuwe generatie pendelsystemen voor in ziekenhuizen.

8 De pendel is als medisch apparaat in de jaren tachtig ontstaan om de ergonomie en veiligheid van een behandelend team in top klinische medische ruimtes (zogeheten High Care omgeving) te verbeteren. Denk hierbij aan Operatiekamers en Intensive care ruimtes. De zorg aan patiënten is kritisch, er is veel apparatuur aanwezig en op een kleine ruimte moeten diverse medische disciplines hun werk doen. De pendel is een ophangsysteem voor apparatuur en zorgt voor de doorvoer van de benodigde energie, data en medische gassen. D.m.v. zwenkarmen, eventueel in hoogte verstelbaar, wordt de apparatuur rond de patiënt en het behandelteam gepositioneerd voor een zo optimaal mogelijke ergonomische werkplek. De pendel is de oplossing om een flexibele werkplek met opgeruimde omgeving en vloer te hebben (geen kabels) in combinatie met opslagruimte voor apparatuur.

9 CASE: Op dit moment worden complex hybride kamers ingericht met bestaande generatie pendels. De opdracht is om na te denken hoe een volgende generatie “pendels” er specifiek voor hybride kamers uit zou kunnen zien, denk aan de knelpunten: 1. Optimaal gebruik maken van de beperkt beschikbare ruimte (ook aan het plafond) voor de vele functies die in een hybride kamer mogelijk moeten zijn. 2. Bediening en het verplaatsen van pendels moet intuïtief zijn voor de gebruiker, aandacht moet gericht blijven op de patiënt en de ingreep en niet op de pendel. Maar denk ook aan de efficiëntie (bv minder bewegingen nodig, minder down time tussen operaties). 3. Procedures en langdurige meervoudige ingrepen, hoe genereer je een prettige werkomgeving met name voor beeldscherm werk. 4. Ergonomie en beeldscherm werk rond de operatietafel, en interactie met o.a. het gebruik van de scanner en real time beelden.

10

11 Case 3 Het herontwerpen van een nieuwe generatie meubilair voor treincoupés.

12 De case van NedTrain zal een brede brainstorm omvatten waaruit uiteindelijk een aantal concepten zullen worden uitgewerkt. Aan deze case zullen 8 studenten meewerken. Het herontwerp van het meubilair zal vooral betrekking hebben op de veiligheid tijdens het reizen en in het geval van een eventueel ongeval. De specifieke details van de case zullen bekend worden gemaakt in de briefing die op de dag van de case zelf zal plaatsvinden. Deze briefing wordt door NedTrain gegeven.

13 Filmpje!

14 Er zullen zo inschrijflijsten klaar liggen. Vol is vol maar er wordt gewerkt met reserveplaatsen in verband met eventuele uitval. Inschrijving


Download ppt "De Glazen Studio 2013 24 en 25 Mei Oude Markt, Enschede."

Verwante presentaties


Ads door Google