De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Embedded Systems Door: Tim van der Maas Jerry Aertssen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Embedded Systems Door: Tim van der Maas Jerry Aertssen"— Transcript van de presentatie:

1 Embedded Systems Door: Tim van der Maas Jerry Aertssen
Khatab Al Dabouni Jan Mangnus

2 De onderwerpen Wat zijn embedded systems?
Geschiedenis & ontwikkeltraject Opbouw & werking Toepassingsgebieden Economisch en maatschappelijk belang Beroepspraktijk Individueel gedeelte Vragen?

3 Individueel gedeelte

4 Wat zijn 'embedded systems'?
Embedded systems zijn minuscule systemen (chips) die geheugen hebben, kunnen rekenen en meten, en bovendien een signaal afgeven als dat nodig is. Ze zitten verstopt in 'normale' producten die daardoor slimmer worden. Denk daarbij aan fototoestellen, wasmachines en auto's. De bedoeling is op deze manier veiligheid en gebruiksgemak te waarborgen. Eenvoudige definitie:

5 Wat zijn 'embedded systems'?
Een embedded system is een optimaal compromis tussen hardware en software voor één applicatie (dedicated system) waarbij constant wordt vastgelopen op prijs en performance. Embedded systems zijn hybride systemen die geïmplementeerd worden met behulp van digitale of analoge hardware-componenten, software-componenten, interfacetechnologie (sensoren en actuatoren) en communicatietechnologie, of een mengvorm daarvan. Ingewikkeldere definities :

6 Wat zijn 'embedded systems'?
Een embedded system is een informatieverwerkend systeem dat is "ingebouwd" of "ingebed" in een apparaat of systeem waarvan het de functionaliteit en de besturing geheel of gedeeltelijk bepaalt; het informatieverwerkende systeem en het omvattende systeem zijn zodanig van elkaar afhankelijk dat het één zonder het ander geen betekenis heeft. Het informatieverwerkende systeem kan, maar hoeft geen als zodanig herkenbare computer te bevatten; het kan bijvoorbeeld ook zijn opgebouwd uit een verzameling voor de toepassingspecifieke, deels programmeerbare elementen. De officiële definitie: :

7 Geschiedenis & ontwikkeltraject
Het eerste embedded system De komst van de IC-macro-chips microchips

8 Opbouw & werking Een onderdeel dat bestaat uit een
microprocessor en een programma in ROM. Een ingebouwde microprocessor met het programma in RAM. Digitale signaalverwerking door middel van specifieke hardware ingebouwd in een chip.

9 Opbouw & werking Met MCU en MPU bij elkaar heb je dus het geheugen in ROM en RAM samen met ingebouwde microprocessoren.

10 Opbouw & werking Wat een DSP doet is het verwerken van digitale signalen bij hoge doorvoersnelheden.

11 Opbouw & werking De hoge capaciteit die een DSP kan verwerken wordt bereikt met behulp van pipe lining.

12 Opbouw & werking

13 Toepassingsgebieden De toepassingen van 'embedded' systemen zijn vrijwel eindeloos, in: metaal-, elektrotechnische en proces-industrie, telecommunicatie en consumentenelectronica, medische technologie, verkeers- en vervoersector.

14 Economisch & maatschappelijk belang
Zit de mensheid hier wel op te wachten? Effect op werknemer? Wat levert het op (mens/milieu)?

15 Beroepspraktijk Automatisering
Behoefte aan kennis van embedded systems Toepassing bij werktuigbouwkunde & electro

16 Individueel gedeelte

17 Blam’s Door: Tim van der Maas

18 BLAM's DE “SLIMME & SCHONE KOGEL” Door: Tim van der Maas
NIEUWSTE TECHNOLOGIE

19 Wat zijn BLAM's Barrel Launched Adaptive Munition
BLAM’S zijn slimme kogels. vijftien keer nauwkeuriger dan gewone munitie. Bevat embedded system om dit te kunnen realiseren

20 Waarom BLAM's De “voorouder” van de BLAM , de zogenaamde staballoys.
Dit betekend letterlijk doodsteek-legeringen. Door zijn gewicht en supersonische snelheid boort hij zich tenslotte door centimeters dik staal alsof het karton is. Je zou zeggen in eerste instantie zeggen dat deze erg effectief is. Er hoeft er wellis waar maar eenhet doel te raken om deze te doen uitschakelen, maar door de onnauwkeurigheid van deze munitie is er een heel “gordijn” nodig om een voltreffer te realiseren. …….(>>lees meer)

21 SPECIFIECATIES Het prototype is 13,4 bij 4,6 cm.
De kop bevat een schanier die 0,1 graat in alle richtingen kan buigen. Door actuatoren die langer worden wanneer er spanning op komt te staan. Ook is de kogel in staat om zich aan te passen aan de omgeving. De kogel is gemaakt van uranium met een laagje beryllium erover heen. Embedded system is ingepakt in aluminium, epoxy hars en PZT

22 VOOR- & NADELEN Voordelen: Minder vervuiling door verarmd uranium.
Minder minutie nodig. Klein, hoge actieradius, kan vanuit geweer afgevuurd worden. Maakt voor vliegtuigen geleide rakketten overbodig, dus minder gewicht. Geen energie nodig voor voortbeweging. Nadelen: Nog duur, 120 $ per stuk met alles erop en eraan.

23

24 EINDE

25 De Robotstofzuiger Door: Jerry Aertssen

26 De stofzuiger Opladen en legen Manoeuvreert makkelijk
Laag energiegebruik Specificaties Bedrijfsspanning V Zuigcapaciteit  Watt Geluidssterkte (Quiet Mode)  (54) dB(A) Filterzak  l Afmetingen x 250 x 230 mm  Gewicht  ,8 kg

27 De Auto Mower (grasmaaier)
Door: Jan Mangnus

28 -Werking -Eigenschappen -Vragen? Maaibreedte 22 cm Maaihoogte 30-85 mm
Hoogte 26 cm Lengte: 71 cm Gewicht 7.1 kg Maaisysteem Two electric DC-motors Schijf met 3 messen

29 Opbouw Auto Mower Voorbeeld

30 Filmpje De Auto Mower Door: Jan Mangnus

31 Afstandsbedieningen Door: Khatab Al Dabouni

32 Afstandsbediening Inleiding Uitleg Vragen

33 InVoca

34 Vragen???

35 Einde


Download ppt "Embedded Systems Door: Tim van der Maas Jerry Aertssen"

Verwante presentaties


Ads door Google