De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Foto’s vanuit het ruimtestation Van Koesveld 2011/2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Foto’s vanuit het ruimtestation Van Koesveld 2011/2012."— Transcript van de presentatie:

1

2 Foto’s vanuit het ruimtestation Van Koesveld 2011/2012

3 Het Internationaal Ruimtestation

4

5 Telkens ik door het raampje kijk en onze mooie planeet zie zingt mijn ziel. Ik zie blauwe luchten, witte wolken en gezegende schitterende dagen.

6 De Griekse eilanden in een heldere nacht tijdens onze vlucht boven Europa. Athene schittert oogverblindend aan de Middellandse Zee.

7 Mysterieus eiland … gelegen in de Indische Oceaan bij Madagaskar. De interessante texturen van het eiland en zijn ongewone vorm volstaan om je te helpen het te lokaliseren.

8 Noorderlicht op afstand tijdens een van de spectaculairste nachten boven Europa. Op de foto zie je duidelijk het nauw van Dover. Parijs schittert met haar stadslichten. Een beetje nevel in het westen boven Engeland, vooral boven Londen.

9 De prachtige maan.

10 Van alle plekken op onze formidabele planeet kunnen er weinig rivaliseren met de schoonheid en de kleurenrijkdom van de Bahama’s. Op deze foto zie je ons schip tegen de achtergrond van de Bahama’s.

11 Met een snelheid van 28.163 kilometer per uur (8 kilometer per seconde) vliegen we rond de Aarde, een omloop elke 90 minuten. We zien elke 45 minuten een zonsopgang en een zonsondergang. De helft van onze reis verloopt in het donker en daarom hebben we lampen in onze helmen. y para ello disponemos de luces en nuestros cascos.

12 Een spectaculaire zonsondergang. Zo zien we er elke dag 16 en elke ervan is onschatbaar.

13 Mooi eilandje in de Stille Oceaan, gefotografeerd met een lens van 400 mm. Ongeveer 1.930 km ten zuiden van Honolulu.

14 Perfecte reflectie van het zonlicht in de oostelijke Middellandse Zee.

15 Boven het centrum van de Atlantische Oceaan, vlak voor een mooie zonsondergang. De spiraal van de orkaan Earl is goed zichtbaar.

16 Wat verer naar het oosten zien we de heilige monoliet Uluru, beter bekend als Ayers Rots. Ik heb nooit de kans gehad om Australië te bezoeken, maar hoop op een dag voor dit natuurwonder te staan.

17 Morgen boven de Andes in Zuid-Amerika. Ik ken de naam van die piek niet, maar zijn magie heeft me sterk beïndrukt, reikend tot op de grond en tot op windhoogte.

18 Boven de Saharawoestijn, de oude streken en hun duizendjarige geschiedenis naderend. De rivier Nijl stroomt door Egypte langs de piramides van Gizeh bij Caïro. Hoger zie je de Rode Zee, het Sinaï-schiereiland, de Dode Zee, de rivier Jordaan en het eiland Cyprus in de Middellandse Zee met Griekenland aan de horizon.

19 Nachtelijk zicht op de rivier Nijl die als een slang door Egypte stroomt naar de Middellandse Zee. In de delta de stad Caïro. Hoger zie je de Middellandse Zee.

20 Ons schip met automatische piloot "Progress 39P" nadert het Internationaal Ruimtestation. Het zit vol voedsel, brandstof, voorraaden en alles wat we nodig hebben. Binnenin wacht ons een groot geschenk: vers fruit en groenten. Een mirakel na drie maanden eten uit tubes!

21 Een opname vanuit de koepel. Dit weekend zegden we vaarwel aan de teamleden Sasha, Misha en Tracy die gezond en wel naar de Aarde terugkeerden.

22 De module Union 23C Olympus gekoppeld aan het Internationaal Ruimtestation. Nadat ons werk hier gedaan is zullenwe naar ons huis op de Aarde terugkeren. We vliegen over de besneeuwde pieken van de Kaukasus. De opkomende zon weerspoegelt zich in de Kaspische Zee.

23 Reflecterende kleur, beweging en leven in het Groot Barrièrerif aan de oostkust van Australië, gefotografeerd met een lens van 1200 mm.

24 De verleidelijke schoonheid van Italië in een heldere zomernacht. Je ziet talrijke eilanden langs de kust: Capri, Sicilië en Malta. Evenals de vulkaan Vesuvius en de stad Napels.

25 In het uiterste zuiden van Zuid-Amerika ligt de parel Patagonië. De indrukwekkende schoonheid van rotsachtige bergen, massieve gletsjers, florden en oceanen combineren zich in perfecte harmonie.

26 Heldere nacht met sterren boven de oostelijke Middellandse Zee. De oude historische wereld met fabuleuze en exotische plaatsen zoals Athene, Kreta, Cyprus, Rhodos, Izmir, Ankara, Damascus, Beiroet, Haifa, Amman, Tel Aviv, Jeruzalem, Caïro.

27 In deze periode van het jaar kan men genieten van de schoonheid van de mesosferische polaire wolken.

28 Het fascineert me hier te zijn, de planeet Aarde te zien, deel uit te maken van haar geschiedenis. Het leven is een privilege. We zijn hier niet per ongeluk of per toeval. We hebben allemaal een doel, we zijn uitgekozen … Astronaut Douglas Wheelock


Download ppt "Foto’s vanuit het ruimtestation Van Koesveld 2011/2012."

Verwante presentaties


Ads door Google