De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bekende heksen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bekende heksen."— Transcript van de presentatie:

1 Bekende heksen

2 Hans en Grietje Lievelingseten: Kinderen
Ze woont in een peperkoeken huisje Ze kan niet goed zien Ze sterft in de oven

3 Sneeuwwitje en de 7 dwergen
Het is een bijzondere heks Ze is niet oud en lelijk Ze heeft een toverspiegel Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Wie is de mooiste van het land? Sneeuwwitje is mooier. Dus de jager moet haar doden, maar doet het niet. De heks probeert haar zelf te doden met een giftige appel.

4 De kleine zeemeermin: Ursula
Het is een lelijke heks Ursula is een octopus Ze is erg jaloers op de schoonheid van de stem van Ariël. Ze ruilt de stem van Ariël voor een paar mensenbenen.

5 Rapunzel: Gotel Gotel heeft een mooie bloementuin met hoge muren eromheen. Een vrouw wil erg graag de raponsjes eten. Dat zijn de bloemetjes in de tuin. Ze wil ze zo graag dat ze bleek en mager wordt. Haar man gaat die stelen, maar Gotel betrapt hem. Ze vergeeft het hem in ruil voor hun ongeboren kind. De heks sloot Rapunzel op in een hoge toren zonder deur. Enkel met een klein raampje. Als de heks riep, moest Rapunzel haar lange vlecht door het raam gooien zodat Gotel naar boven kon klimmen. Rapunzel had de heks verraden, ze knipte haar vlecht af en Rapunzel leefde in armoe verder.

6 Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina


Download ppt "Bekende heksen."

Verwante presentaties


Ads door Google