De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan."— Transcript van de presentatie:

1 Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Heksen- gedichtje. Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

2 De heks van Sierkonfleks
Dit is de heks van Sierkonfleks. Ze woont in Kopenhagen. Iedere dag doet ze wat geks en alle mensen klagen O wat een heks, wat een akelige heks, hoelang moet dat nog duren? Wie wil de heks van Sierkonfleks voorgoed het bos insturen? Op zondag neemt zij de kolonel en tovert hem om in een mokka-stel Op maandag doet zij niet zoveel, dan jakkert zij op haar bezemsteel Op dinsdag eet zij een schooljuffrouw en laat het verder maar blauw-blauw Op woensdag neemt zij het mokka-stel en tovert het om in een kolonel (De vreugde is maar van korte duur, hij zit nog onder het glazuur) Op donderdag neemt zij het dameskoor en schuift het onder de voordeur door Op vrijdag bijt ze de griffier en wikkelt hem in vloeipapier Op zaterdag gaat zij in het bad zodat het in de rondte gaat En verder speelt zij met haar kat, het spelletje 'wie doet me wat'! Dit is de heks van Sierkonfleks, Zij woont in Kopenhagen. Alle mensen staan perplex zoals die heks kan plagen O wat een heks, wat een griezelige heks. Het is niet om te verdragen. Wie wil de heks van Sierkonfleks voorgoed het bos in jagen?

3 Pas op met heksen Ja, boven op de Bokkenberg daar zat een oude heks. Een man vroeg:'Kun jij toveren? Nou? Tover es wat geks?' Zij toverde twee penen, die gooiden hem met stenen Zij toverde een touw, dat sloeg hem bont en blauw Zij toverde een toren, die trok hem aan zijn oren Zij toverde een maan, die op zijn voet ging staan Zij toverde een slede, die smeet hem naar beneden Zij toverde een hand, die joeg hem over het land Zij toverde een muis, die sleepte hem naar huis Zij toverde een kop, die sloot hem daar toen op Hij schudde lang zijn hoofd en heeft zichzelf beloofd Nooit van zijn levensdagen een heks meer iets te vragen!

4 De oude heks De oude heks heeft varkenstanden met witte schimmel aan de randen. Als je daarom lachen moet, weet je wat de heks dan doet? Zij zegt haar spreuk, luister maar die is niet leuk: 'Jij hokke pokke peen jij hokke pokke piet, ik verander jou meteen in een suikerbiet.' Dan lachen we maar niet!

5 Op de bezem Heksje Pukpuk wilde uit vliegen op haar blauwe bezemsteel maar kreeg opeens een kleine kever in haar keel. Heksje Pukpuk moest zo hoesten! Tja ze deed haar ogen dicht. En wat er daarna gebeurde, dat vergeet ze heus niet licht. Want ze dreunde op de toren van de kerk. Krrrak! zei toen haar bezemsteel, die was niet erg sterk. Alle klokken gingen luiden. 'Zondagsheks', kraaide de haan, 'waarom ga je niet uit vliegen waar geen klokkentorens staan?

6 Vliegbezembezwering Neem kikkerdril en vissenstaart, een schijfje van een puddingtaart Een streepje van een zebrapaard, een haartje uit een grijze baard Neem een takje kattekruid, een reepje van een paddenhuid Een korrel pluizig haringkuit, het neusje van een zalmensnuit Doe dit alles in een pan en roer het tot je vliegen kan! Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina.


Download ppt "Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan."

Verwante presentaties


Ads door Google