De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SCHOOLREIS Dé quiz!. Wat te doen? - Zet je GSM af! - Vul deze quiz in overleg met je buurman of –vrouw in en geef hem na deze rit af van voor in de bus!

Verwante presentaties


Presentatie over: "SCHOOLREIS Dé quiz!. Wat te doen? - Zet je GSM af! - Vul deze quiz in overleg met je buurman of –vrouw in en geef hem na deze rit af van voor in de bus!"— Transcript van de presentatie:

1 SCHOOLREIS Dé quiz!

2 Wat te doen? - Zet je GSM af! - Vul deze quiz in overleg met je buurman of –vrouw in en geef hem na deze rit af van voor in de bus! - Tijdens de receptie weet je hoe je gescoord hebt, en maak je kans op een mooie prijs! Vééééééééééééééééél Succes!!!

3 Opbouw van de quiz De vragen hebben betrekking op de thema’s die de schoolreis anno 2013 helemaal zullen doordrenken: Natuur Cultuur Culinair Omdat we het niet konden laten, testen we ook jullie kennis over de KU Leuven en DSV!!

4 Originele teamnaam: Namen teamleden:

5 Hoe heet deze plant die de bezoekers van het verdronken land van Saeftinghe straks wellicht in het echt zullen zien?

6 Wat is geen vlinder? A.Witje B.Blauwtje C.Groentje D.Roodje

7 Welke bloem groeide in het Verenigd Koninkrijk uit tot het symbool van de 1ste wereldoorlog omdat ze op de slagvelden in Vlaanderen bloeide?

8 Welke man staat hier in het midden? Tip: locatie van foto: bedevaartplaats ter ere van de oud- gevangenen van Breendonk

9 In welke stad pleegde Adolf Hitler zelfmoord toen de oorlog verloren bleek?

10 Het eiergerecht dat we zoeken komt voor op de meeste kleine kaarten van onze tavernes. Het bestaat meestal uit 2 sneden brood, enkele spiegeleieren, en ham en/of kaas. Buitenwippers werken dit met plezier naar binnen.

11 Het dodelijke vogelgriepvirus heeft ook een cijfer-lettercombinatie. Welke?

12 Hoeveel nekwervels heeft de mens?

13 Op een broodzak staat altijd een letter P. Waarvoor staat die P?

14 Wie geld heeft kan het zich permitteren: kaviaar. Van welke vis zijn dit de eitjes?

15 In de jaren 80 was het zowat de nationale drank van Cuba. De ingrediënten van deze cocktail zijn witte rum, spuitwater, rietsuiker, limoen, munt en ijs. Over welke cocktail hebben we het hier?

16

17 +.

18 Wat weten jullie over de KU Leuven en DSV????

19 ZIJN NIET OK !!!!!

20 Wie was rector in 1990?

21 Pieter De Somer … won de Rectorverkiezingen in 1971. Juist of fout? Tot welke ‘splitsing’ heeft hij geleid? Hij stierf ten gevolge van…

22 In welk gebouw bevindt zich deze aula?

23 Welke 3 campi zijn weggelaten?

24 Hoeveel trappen moet je nemen om van de Sociale dienst naar de Dienst Studieadvies te gaan?

25 Wie ben ik?

26 !!! Schiftingsvraag !!! Op welk moment vertrekt de laatste bus vandaag terug huiswaarts (naar Leuven voor de receptie en het avondeten)? Geef uur, minuten en seconden! Jullie moeten het moment schatten dat de bus zijn eerste meter zal rijden!


Download ppt "SCHOOLREIS Dé quiz!. Wat te doen? - Zet je GSM af! - Vul deze quiz in overleg met je buurman of –vrouw in en geef hem na deze rit af van voor in de bus!"

Verwante presentaties


Ads door Google