De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Dokter- utomaat Henkie beklaagt zich over pijn aan zijn hand en vertelt zijn maat dat ie zo snel mogelijk naar de dokter wil, want de pijn is bijna.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Dokter- utomaat Henkie beklaagt zich over pijn aan zijn hand en vertelt zijn maat dat ie zo snel mogelijk naar de dokter wil, want de pijn is bijna."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Dokter- utomaat

3 Henkie beklaagt zich over pijn aan zijn hand en vertelt zijn maat dat ie zo snel mogelijk naar de dokter wil, want de pijn is bijna niet meer uit te houden. „Waarom naar de dokter? Je hebt sinds kort toch zo‘n supercomputer die bij ontelbare mogelijke ziektes de diagnose stelt en ook nog veel goedkoper is als een dokter. Ga toch eens naar de super om de hoek, neem een urinemonster mee plus 5 euro en dan zal je het wel zien."

4 Als ie naar huis gaat denk ie nog eens na over het voorstel van z‘n maat. Ach ja het kost hem maximaal 5 euro, dus Henkie de volgende dag met het urinemonster naar de supermarkt, zet het monster in de computer en gooit 5 euro in de gleuf. De computer begint te calculeren, kleurige lampjes beginnen te flikkeren en tenslotte komt er een papier uitrollen waarop staat:

5 Diagnose: U heeft een peesschede-ontsteking aan de rechterhand. Geneeswijze: Houdt u uw hand twee weken lang iedere avond ´n uurtje in warm water. Vermijd zwaar tillen.

6 Henkie kan het niet geloven. Wat is de wetenschap er toch enorm op vooruit gegaan. Maar na ´n paar dagen begint ie toch te twijfelen, of die computer echt wel zo perfect is. De volgende morgen neemt ie een flesje en giet er wat leidingwater in. Hij neem wat speeksel van zijn Sint Bernardshond en vermengt het zaakje. Van zijn vrouw neemt ie wat urine en hij wringt de tampon van zijn dochter uit. Als toetje produceert ie nog even een kwakkie zaad en flikkert dat er ook nog even bij. Vervolgens gaat ie naar de supermarkt, zet het flesje op z‘n plaats en gooit er 5 euro in. De computer begint weer te rekenen, de lichies flikkeren, het ding begint te kraken, de lampjes flitsen door de super, de computer dreigt te exploderen. Dan spuugt ie een papiertje uit, waarop staat:

7 Diagnose: Er zit teveel kalk in uw leidingwater en´t is troebel. Remedie: Koop ontkalker en een reiningsapparaat. Diagnose: Uw hond heeft wormen. Diagnose: Uw dochter is verslaaft aan cocaine. Remedie: Regel onmiddelijk een afkickkuur. Diagnose: Uw vrouw is zwanger van een tweeling. Ze zijn niet van U. Remedie: Laat ´m een ontwormingskuur ondergaan. Remedie: Consulteer zo snel mogelijk een advocaat naar keuze. Dringend advies: Hou op met dat rukken, anders wordt die peesschede-ontsteking nooit beter.


Download ppt "De Dokter- utomaat Henkie beklaagt zich over pijn aan zijn hand en vertelt zijn maat dat ie zo snel mogelijk naar de dokter wil, want de pijn is bijna."

Verwante presentaties


Ads door Google