De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Van Jari Mulder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Van Jari Mulder."— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Van Jari Mulder

2 Waarom heb ik het onderwerp autosport gekozen?
Ik heb het onderwerp gekozen omdat ik er meer over wou weten en omdat ik het interessant vind.

3 inhoudsopgave Geschiedenis rally
Wanneer werden er voor het eerst F1 races gehouden? In welk land is de autosport begonnen? Wat is de bekendste sport auto? Welke race spellen zijn er over autosport? Wat is Formule1? Wie zijn bij F1 bekende top coureurs? Wat voor brandstof gebruiken de sportauto’s? Wat betekenen de vlaggen bij de F1? Wat gebeurt er bij de pitstop en wie zijn daar allemaal voor nodig? Waarom gaat een Formule1 auto zo snel? Wat is A1 races? Wat is er anders aan A1 races dan F1 races?

4 Inhoudsopgave Wat is Rally? Op welke ondergrond rijden Rally auto’s?
Wie zijn bij de Rally de top coureurs? Wat is een straat race? Welke onderdelen zijn er met straat races? Welke auto’s worden er vooral gebruikt voor straatraces? Wat word er gedaan over de wereld aan autosport? De grand Prix van de F1. Wat is rally? Wat zit er in een rally auto voor de veiligheid? Waar worden deze tijd vooral straatraces gehouden? Waar komen Ferrari en Lamborghini vandaan?

5 Wat is Rally? Het World Rally Championship is een jaarlijks kampioenschap in de rallysport, dat zich strekt over 4 verschillende continenten. In dit kampioenschap strijden de beste rallyrijders over de wereld met elkaar om de titel.

6 Wat is rally? De rallysport verschilt van andere autosporten doordat zij niet verreden wordt op permanente circuits. Een deelnemend team in een auto bestaat uit 2 personen (bestuurder en navigator) en natuurlijk een rallyauto.

7 Op welke ondergrond rijden rally auto’s
Rally wordt gereden op verschillende ondergronden: Asfalt zand Modder Gras Sneeuw ijs

8 Geschiedenis Rally Hoewel de geschiedenis van de rallysport zich strekt over zo'n honderd jaar, is het World Rally Championship pakweg dertig jaar oud. Door de groeiende populariteit van de rallysport in de jaren '50 en '60 bij de constructeurs, besloot de overkoepelende motorsport organisatie FIA begin jaren '70 een kampioenschap te organiseren voor constructeurs.

9 Wat zit er in een rally auto voor de veiligheid?
- Een rolkooi in de auto. - Een brandblus installatie.  - Speciale veiligheidstoelen.  - Gordels

10 Wanneer werden er voor het eerst F1 races gehouden?
Er werd al een aantal jaren formule 1 races gehouden, maar in 1950 besloot de FIA er een wereldkampioenschap voor uit te schrijven. Gestart mocht worden in auto's met een motor van 1500 cc turbo of een 4500 cc zonder turbo. In het eerste jaar waren de auto's van Alfa Romeo het sterkste, Ferrari kwam later in het zijzoen terug en pakte zo de wereld titel van 1950.

11 In welk land is de autosport begonnen?
De eerste Race in de autosport is gehouden in Frankrijk vlak bij de Atlantische oceaan in 1886.

12 Waar worden in deze tijd vooral straatraces gehouden?
Australië Nieuw Zeeland Canada China Kroatië Japan Maleisië Filippijnen Zweden Engeland Amerika

13 Waar komen Ferrari & Lamborghini vandaan?

14 Ferrari Ferrari komt uit Italië Ferrari F1 team
Ferrari produceert per jaar maximaal zo'n 4000 sportwagens. Ferrari is nu een zeer waardevol bedrijf. Iemand kocht een paar auto’s voor een bedrag van € Ferrari F1 team Het merk heeft ook een eigen Formule 1-team, Scuderia Ferrari wat het oudste is en ook is opgericht door Enzo in 1948.

15 Lamborghini Lamborghini komt uit Italië.
Ferrucio Lamborghini wilde maar een ding "Bouw voor mij een sportwagen die in elk opzicht het zelfde voldoet aan Ferrari". Van het bouwwerk werd een nieuw automerk een sensatie, met de technologie die verder was dan een eerder opgericht merk Ferrari. Lamborghini richtte zich echter puur op de verkoop van straatmodellen aan particulieren en liet het racen aan anderen over.

16 Wat is de bekendste sport auto
Ferrari is de bekendste sport auto want over de hele wereld weten ze wel wat Ferrari is en waar het vandaan komt.

17 De meest verkochte racespellen editie.
Need for speed (Plaatje van NFS)

18 Need for Speed Need for Speed is een race spel waar je een Carrière als een Straatracer kan voordoen. Je kan auto’s kopen en verkopen. Je kan Straatraces doen en winnen. Je kan auto’s winnen en verliezen. En je hebt er veel lol in als je eenmaal bezig ben

19 Wat is Formule 1 Een Formule 1-wedstrijd wordt gereden over een afstand van minimaal 235 km of maximaal 2 uur. Er worden dus zoveel ronden gereden als nodig zijn om deze afstand of tijd te bereiken. Over het algemeen duurt een race ongeveer anderhalf uur.

20 Oud F1 coureur Michael Schumacher
Michael Schumacher is een voormalig Duitse autocoureur, van 1991 tot en met 2006 actief in de Formule 1. Hij werd zeven keer wereldkampioen en heeft nog vele andere records op zijn naam staan. Schumacher is controversieel wegens zijn rijstijl. Zijn broer Ralf Schumacher reed eveneens in de Formule 1 maar niet in Ferrari maar in BMW.

21 Wat is een straat race Een straat race is een illegale race wat gewoon op straat word georganiseerd. Het is meestal met een opgevoerde motor in de auto en er zitten meestal nieuwe banden,sportieve bekleding en gave prints op de auto.

22 Wat is een opgevoerde auto?
Hier naast zie je een opgevoerde auto en je ziet de motor, de motor is anders als een gewone auto. Dat licht wat eronder zit dat is neon licht en dat kan alle kleuren zijn bijvoorbeeld blauw. Het plaatje op de deur van de auto dat moet een soort van racevlag voorstellen.

23 Welke onderdelen zijn er met een straatrace?
Drift : Drift is een race waarbij je de auto zo scherp mogelijk de auto door de bocht moet zetten en dan het circuit uitrijden. Sprint: Sprint is een lange afstand en auto’s en er zijn hoge snelheiden te halen. Circuit: Circuit is baan en het begin sluit aan het begin aan.

24 Welke onderdelen zijn er met een straatrace?
Drag : één rechte baan met een afstand van 0,250 of 0,500 KM Lap knokout : het zelfde als Circuit maar dan andere regels als je als laatste over de finish rijd in een ronde dan mag je niet meer meedoen.

25 Welke auto’s worden er vooral gebruikt met een straatrace?


Download ppt "Presentatie Van Jari Mulder."

Verwante presentaties


Ads door Google