De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Liften.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Liften."— Transcript van de presentatie:

1 Liften

2

3 Soorten Goederenlift Autolift Huislift Balglift Bouwlift Traplift
Verhuislift

4 TYPE / SOORT LIFTEN AANGEDREVEN VIA EEN HYDRAULISCH SYSTEEM
LIFTEN AANGEDREVEN VIA EEN ELEKTROMOTOR

5 LIFTEN AANGEDREVEN VIA EEN HYDRAULISCH SYSTEEM

6 LIFTEN AANGEDREVEN VIA EEN ELEKTROMOTOR

7 TOEPASSINGSGEBIED Personenliften en goederenliften in appartementen, openbare gebouwen en bedrijfspanden Brandweerliften ten dienste van de brandweer

8 VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Geen enkele lift mag in gebruik genomen worden voordat er een keuring van de lift en zijn installatie heeft plaatsgevonden door het Liftinstituut. De brandweerman mag niet zonder een liftdeskundige de lift weer in werking stellen. Bevrijdt mensen via de normale toegangsdeuren als waardoor ze de lift ingingen. Het Liftinstituut wijst er met klem op dat bevrijden via het kooiluik alleen in uiterste noodzaak mag geschieden. Mensen, vooral ouderen, die via het kooiluik uit de lift zijn gehaald, ervaren dit vaak als zeer traumatisch en durven soms erna niet meer een lift in.

9 BEDIENING Voor het uitvoeren van de hierna volgende procedure zijn tenminste 2 ploegen van elk 2 brandwachten met onderlinge communicatiemiddelen nodig. De eerste ploeg doet de werkzaamheden in de liftmachinekamer en de tweede ploeg opent de liftdeuren op die verdieping waarna de liftkooi wordt getornd. Bij maximale kooibelading naar beneden tornen (kooi met last weegt meer dan het contragewicht) Bij minimale kooibelasting naar boven tornen (kooi met last weegt minder dan het contragewicht)

10 Noot Bij bevrijding uit een hydraulische lift kan in principe dezelfde procedure gehanteerd worden. De pompmachine bevindt zich echter altijd aan de voet van de liftschacht (onder). Waar in de bovenstaande procedure wordt gesproken over “tornen” moet nu gewerkt worden met het “omhoog pompen of ontlasten” van de hydraulische cilinder. Bij het ontlasten mag de maximale “flow” in het oliecircuit NIET overschreden worden omdat de kooi dan vast slaat. Alleen door het weer oppompen van de hydraulische cilinder is deze toestand te verhelpen.


Download ppt "Liften."

Verwante presentaties


Ads door Google