De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE ROLTRAP door Rémi Froyman En Henry Gheldof. Wat is een roltrap?  een roltrap is een transportmiddel om dingen/mensen te verplaatsen over een bepaalde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE ROLTRAP door Rémi Froyman En Henry Gheldof. Wat is een roltrap?  een roltrap is een transportmiddel om dingen/mensen te verplaatsen over een bepaalde."— Transcript van de presentatie:

1 DE ROLTRAP door Rémi Froyman En Henry Gheldof

2 Wat is een roltrap?  een roltrap is een transportmiddel om dingen/mensen te verplaatsen over een bepaalde afstand

3 Waarom een roltrap  Je komt het veel tegen in de maatschapij  Het is makkelijker dan een trap  Het is praktischer dan een lift  Het is uitdagend om uit te werken

4 De voorwaarden  De roltrap wordt aangedreven via een driefasige motor (elektriciteit)  Via kogellagers beweegt de roltrap (technisch tekenen)  de motor, de sensors, de LED’s worden via een PLC gestuurd (elektronica)  De roltrap kan worden beveiligd door middel van een klavier (elektronica)

5 Hoe werkt een roltrap  De roltrap wordt aangedreven door een elektrische motor.  Deze driefasige motor drijft een bovenste groot tandwiel aan die op zijn beurt de trappen aandrijft  De trappen worden mooi aan elkaar gemaakt en worden begeleid met de rode ketting  De trappen lopen met wieltjes op een vast oppervlak, de gele lijn.  De snelheid van de meebewegende leuningbanden wordt doorgaans om veiligheidsredenen iets sneller ingesteld dan de roltrap zelf

6 Hoe zelf maken?  Dit een miniatuur te maken maar is veel te ingewikkeld en tijdsrovend dus stellen wij voor om een simpele transport met treden, of zelfs een loopband te maken dit is dan uiterst simpel en voldoet nog aan de voorwaarden al is de veiligheid er dan wel niet omdat als de treden dan in de vloer terechtkomen er een speelt onstaat die je voet kan meesleuren. De miniatuur roltrap moet leds bevatten om aan te duiden in welke richting hij gaat, sensoren om energieverlies tegen te gaan en een klavier om het te beveiligen.

7 Waar een roltrap te vinden?  Je kunt een roltrap vinden in –Een shopping met meerdere verdiepingen. –De metro  Je kunt een loopband vinden in –Een grote luchthaven –Een shopping met meerdere verdiepingen (onder een hoek zodat je je winkelkarretje kunt meenemen)

8 Foto RoltrapFoto Loopband


Download ppt "DE ROLTRAP door Rémi Froyman En Henry Gheldof. Wat is een roltrap?  een roltrap is een transportmiddel om dingen/mensen te verplaatsen over een bepaalde."

Verwante presentaties


Ads door Google