De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

door Rémi Froyman En Henry Gheldof

Verwante presentaties


Presentatie over: "door Rémi Froyman En Henry Gheldof"— Transcript van de presentatie:

1 door Rémi Froyman En Henry Gheldof
DE ROLTRAP door Rémi Froyman En Henry Gheldof

2 Wat is een roltrap? een roltrap is een transportmiddel om dingen/mensen te verplaatsen over een bepaalde afstand

3 Waarom een roltrap Je komt het veel tegen in de maatschapij
Het is makkelijker dan een trap Het is praktischer dan een lift Het is uitdagend om uit te werken

4 De voorwaarden De roltrap wordt aangedreven via een driefasige motor (elektriciteit) Via kogellagers beweegt de roltrap (technisch tekenen) de motor, de sensors, de LED’s worden via een PLC gestuurd (elektronica) De roltrap kan worden beveiligd door middel van een klavier (elektronica)

5 Hoe werkt een roltrap De roltrap wordt aangedreven door een elektrische motor. Deze driefasige motor drijft een bovenste groot tandwiel aan die op zijn beurt de trappen aandrijft De trappen worden mooi aan elkaar gemaakt en worden begeleid met de rode ketting De trappen lopen met wieltjes op een vast oppervlak, de gele lijn. De snelheid van de meebewegende leuningbanden wordt doorgaans om veiligheidsredenen iets sneller ingesteld dan de roltrap zelf

6 Hoe zelf maken? Dit een miniatuur te maken maar is veel te ingewikkeld en tijdsrovend dus stellen wij voor om een simpele transport met treden, of zelfs een loopband te maken dit is dan uiterst simpel en voldoet nog aan de voorwaarden al is de veiligheid er dan wel niet omdat als de treden dan in de vloer terechtkomen er een speelt onstaat die je voet kan meesleuren. De miniatuur roltrap moet leds bevatten om aan te duiden in welke richting hij gaat, sensoren om energieverlies tegen te gaan en een klavier om het te beveiligen.

7 Waar een roltrap te vinden?
Je kunt een roltrap vinden in Een shopping met meerdere verdiepingen. De metro Je kunt een loopband vinden in Een grote luchthaven Een shopping met meerdere verdiepingen (onder een hoek zodat je je winkelkarretje kunt meenemen)

8 Foto Roltrap Foto Loopband


Download ppt "door Rémi Froyman En Henry Gheldof"

Verwante presentaties


Ads door Google