De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Practicum :brandstofcel bouwen Een brandstofcel is een elektrochemische cel waar waterstof (H 2 ) en zuurstof (O 2 ) met elkaar reageren tot water. Hierbij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Practicum :brandstofcel bouwen Een brandstofcel is een elektrochemische cel waar waterstof (H 2 ) en zuurstof (O 2 ) met elkaar reageren tot water. Hierbij."— Transcript van de presentatie:

1 Practicum :brandstofcel bouwen Een brandstofcel is een elektrochemische cel waar waterstof (H 2 ) en zuurstof (O 2 ) met elkaar reageren tot water. Hierbij wordt de elektronenoverdracht gebruikt om elektrische energie op te wekken. Jij gaat vandaag jou eigen brandstofcel bouwen

2 Benodigdheden • Multi-meter

3 Benodigdheden • Krokodillen klemmen

4 Benodigdheden • Potlood (Grafiet staaf)

5 Benodigdheden • Plastic of glazen flesje met rubberen stop bv. flesje van fysiologische zoutoplossing

6 Benodigdheden • Twee galvanische schroeven

7 Benodigdheden • Gedestilleerd water

8 Benodigdheden • Batterij (9V)

9 Instructies 1.Boor twee gaatjes in de rubberen stop met behulp van de schroefjes. De gaatjes moeten op dezelfde afstand van elkaar zijn als de twee batterijpolen.

10 Instructies 2.Neem de grafiet staaf uit het potlood, en breek die in twee delen. Plaats in elk geboord gat een grafiet staafje.

11 Instructies 3.Vul de plastic of glazen fles met gedestilleerd water (spoel deze vooraf eerst goed door). Plaats enkele korreltjes van een zout erbij bv. NaHCO 3 (liefst geen NaCl).

12 Instructies 4.Sluit de Multimeter aan op de twee grafietstaafjes

13 Instructies 5.Hou de batterij op zodanige manier vast dat de batterijpolen in contact zijn met de grafietstaafjes.

14 Instructies 6.Keer de opstelling op zijn kop. Na enige tijd zijn er gasbellen waar te nemen op de twee grafietstaafjes. Water is aan het ontleden.

15 Instructies 7.Als je over enkele minuten de batterij weghaalt, en de fles omkeert, dan lees je nog steeds spanning af op de multimeter. Dit omdat waterstof en zuurstof nu elkaar reageren tot water. Er wordt elektrische stroom geproduceerd

16 Ontleding in Brandstofcel in beeld (film)

17 Brandstofcel in werking (film)

18 Elektrolytische cel in werking (film)

19 Uitdaging (Extra (film)) Probeer de instructies van dit filmpje (in het engels) op te volgen en dit model brandstofcel thuis te bouwen. Laat het jou docent zien.


Download ppt "Practicum :brandstofcel bouwen Een brandstofcel is een elektrochemische cel waar waterstof (H 2 ) en zuurstof (O 2 ) met elkaar reageren tot water. Hierbij."

Verwante presentaties


Ads door Google