De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De TechnoBoxen. Maak je keuze GSM- houder Tablets vol techniek Elektrische stroomkring 10 sec.20 sec.30 sec.40 sec.50 sec.60 sec.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De TechnoBoxen. Maak je keuze GSM- houder Tablets vol techniek Elektrische stroomkring 10 sec.20 sec.30 sec.40 sec.50 sec.60 sec."— Transcript van de presentatie:

1 De TechnoBoxen

2 Maak je keuze GSM- houder Tablets vol techniek Elektrische stroomkring 10 sec.20 sec.30 sec.40 sec.50 sec.60 sec.

3 Het maken van een GSM-houder

4 Inleiding: gebruikt materiaal Welke kunststof-soort gebruiken we best voor het maken van de gsm-houder? Harde kunststof, die bij verhitting ook hard blijft. Harde kunststof, die bij verhitting zacht wordt en daarna bij afkoeling terug hard wordt. Kunststof met rubberachtige eigenschappen, die steeds soepel blijft. Thermohardende kunststof Thermoplastische kunststof Elastomeer

5 Inleiding: gebruikt materiaal Welke kunststof-soort gebruiken we best voor het maken van de gsm-houder? Harde kunststof, die bij verhitting ook hard blijft. Harde kunststof, die bij verhitting zacht wordt en daarna bij afkoeling terug hard wordt. Kunststof met rubberachtige eigenschappen, die steeds soepel blijft. Thermohardende kunststof Thermoplastische kunststof Elastomeer Ga verder

6 Inleiding: gebruikt materiaal Welke kunststof-soort gebruiken we best voor het maken van de gsm-houder? Harde kunststof, die bij verhitting ook hard blijft. Harde kunststof, die bij verhitting zacht wordt en daarna bij afkoeling terug hard wordt. Kunststof met rubberachtige eigenschappen, die steeds soepel blijft. Thermohardende kunststof Thermoplastische kunststof Elastomeer Ga terug

7 Stap 1: voorbereiding Zet de lijnbuiger aan door op de rode schakelaar te drukken, laat 1 minuut voorverwarmen. !!! Let er op dat er geen voorwerpen op het verwarmingselement liggen !!! Kies een kunststoffen plaatje en leg het met de groefjes naar boven.

8 Stap 2: verwarmen Op de bovenstaande afbeelding vind je de juiste plooi-volgorde terug. 1 2 543 Leg het plaatje op de koele zijde van het toestel en schuif het voorzichtig over het verwarmingselement. De groef ligt nu loodrecht boven de gloeidraad. Laat exact 1 minuut verwarmen.

9 Stap 3: plooien Neem het plaatje vast aan de koele zijde. Plooi het plaatje tegen de bank. !!! Plooi de groef toe !!! Na 10 sec. is het plaatje terug hard, hou zolang het geplooide deel tegen. Bij de vijfde plooiing is er geen groef maar een lijntje. Laat het plaatje nu opwarmen tot het overstekende deel vanzelf zakt. Plooi de steun zover als bij het voorbeeld.

10 Tips • Plooi eerst met gans je team de zijkanten van de gsm-houders. Hierbij kan je twee plaatje tegelijkertijd opwarmen. • Plooi vervolgens gezamenlijk de andere groefjes. Nu kan je 4 tot 5 plaatjes tegelijk naast elkaar opwarmen.

11 Je GSM-houder is klaar Terug naar hoofdmenu

12 Een tablet vol techniek Aanzetten App sluiten Volume Vergrendelen

13 Opdracht 1: QR-codes Wat is een QR-code? Met de app “Scan” kan je de QR-codes inscannen die je terugvindt op het bijhorende paneeltje. Voer steeds de opdracht uit die je te lezen krijgt. Met de app “QR Creator” kan je zelf een QR-code maken. Kies is het menu voor “Text QR”, na het invoeren druk je op “Create” en de code verschijnt. Laat iemand ze inscannen.

14 Opdracht 2: allemaal apps Op de ipads staan een tiental apps rond het thema Techniek. Op het paneeltje staan ze kort verklaard. Enkele voorbeelden: Met de app “Little crane” ga je een virtuele bouwkraan besturen. Kan jij de basketbal in de ring krijgen, of ga een heuse brug bouwen? Met de app “Home design” teken je een platte grond van je droomwoning. Nadien zet je die met één druk op de knop om in een 3D tekening. Hier kan je zelf het motief van je behang wijzigen.

15 Opdracht 3: techniek tot leven Je kan een technisch voorwerp tot leven brengen door er een stop-motion filmpje van te maken. Met de app “iMotion HD” maak je een stop-motion filmpje. Plaats de tablet in een houder, achter de tablet is je podium waar je een technisch voorwerp in kleine stapje kan laten bewegen of zelf kan demonteren. Kies “New movie”. Selecteer “manual” en druk op “start”. “Capture” gebruik je om foto’s te nemen. Druk tweemaal op “stop” om de opname te stoppen en de film te bekijken.

16 Terug naar hoofdmenu

17 De elektrische stroomkring Op de tafel van de elektrische stroomkring vind je, naast een batterij, elektrische componenten en snoeren, ook een handleiding. Deze volg je nauwgezet op en je voert de opdrachten uit zoals omschreven.

18 Tips • Sluit de batterij steeds als laatste aan en als eerste los. Zo vermijd je kortsluitingen. • Bij een kortsluiting schakelt de batterij automatisch uit. Koppel eerst alle snoeren los en zet de batterij dan pas terug aan. • Begrijp je de symbolen in de schema’s niet? Ga eens op zoek naar de pagina “Benamingen en symbolen”. • Werkt je opstelling niet? Kijk alles eens na en vraag vervolgens hulp aan de meester/juf.

19 Terug naar hoofdmenu


Download ppt "De TechnoBoxen. Maak je keuze GSM- houder Tablets vol techniek Elektrische stroomkring 10 sec.20 sec.30 sec.40 sec.50 sec.60 sec."

Verwante presentaties


Ads door Google