De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De TechnoBoxen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De TechnoBoxen."— Transcript van de presentatie:

1 De TechnoBoxen

2 Elektrische stroomkring
Maak je keuze GSM-houder Tablets vol techniek Elektrische stroomkring 10 sec. 20 sec. 30 sec. 40 sec. 50 sec. 60 sec.

3 Het maken van een GSM-houder

4 Inleiding: gebruikt materiaal
Welke kunststof-soort gebruiken we best voor het maken van de gsm-houder? Thermohardende kunststof Thermoplastische kunststof Elastomeer Klik hier Klik hier Klik hier Harde kunststof, die bij verhitting ook hard blijft. Harde kunststof, die bij verhitting zacht wordt en daarna bij afkoeling terug hard wordt. Kunststof met rubberachtige eigenschappen, die steeds soepel blijft.

5 Inleiding: gebruikt materiaal
JUIST Ga verder Klik hier Welke kunststof-soort gebruiken we best voor het maken van de gsm-houder? Thermohardende kunststof Thermoplastische kunststof Elastomeer Klik hier Klik hier Klik hier Harde kunststof, die bij verhitting ook hard blijft. Harde kunststof, die bij verhitting zacht wordt en daarna bij afkoeling terug hard wordt. Kunststof met rubberachtige eigenschappen, die steeds soepel blijft.

6 Inleiding: gebruikt materiaal
FOUT Ga terug Klik hier Welke kunststof-soort gebruiken we best voor het maken van de gsm-houder? Thermohardende kunststof Thermoplastische kunststof Elastomeer Klik hier Klik hier Klik hier Harde kunststof, die bij verhitting ook hard blijft. Harde kunststof, die bij verhitting zacht wordt en daarna bij afkoeling terug hard wordt. Kunststof met rubberachtige eigenschappen, die steeds soepel blijft.

7 Stap 1: voorbereiding Zet de lijnbuiger aan door op de rode schakelaar te drukken, laat 1 minuut voorverwarmen. !!! Let er op dat er geen voorwerpen op het verwarmingselement liggen !!! Kies een kunststoffen plaatje en leg het met de groefjes naar boven.

8 Stap 2: verwarmen 1 5 4 3 2 Op de bovenstaande afbeelding vind je de juiste plooi-volgorde terug. Leg het plaatje op de koele zijde van het toestel en schuif het voorzichtig over het verwarmingselement. De groef ligt nu loodrecht boven de gloeidraad. Laat exact 1 minuut verwarmen.

9 Stap 3: plooien Koele zijde Neem het plaatje vast aan de koele zijde.
Plooi het plaatje tegen de bank. !!! Plooi de groef toe !!! Na 10 sec. is het plaatje terug hard, hou zolang het geplooide deel tegen. Bij de vijfde plooiing is er geen groef maar een lijntje. Laat het plaatje nu opwarmen tot het overstekende deel vanzelf zakt. Plooi de steun zover als bij het voorbeeld.

10 Tips Plooi eerst met gans je team de zijkanten van de gsm-houders. Hierbij kan je twee plaatje tegelijkertijd opwarmen. Plooi vervolgens gezamenlijk de andere groefjes. Nu kan je 4 tot 5 plaatjes tegelijk naast elkaar opwarmen.

11 Je GSM-houder is klaar Klik hier Terug naar hoofdmenu

12 Een tablet vol techniek
Vergrendelen Volume Aanzetten App sluiten

13 Opdracht 1: QR-codes Klik hier Wat is een QR-code?
Met de app “Scan” kan je de QR-codes inscannen die je terugvindt op het bijhorende paneeltje. Voer steeds de opdracht uit die je te lezen krijgt. Met de app “QR Creator” kan je zelf een QR-code maken. Kies is het menu voor “Text QR”, na het invoeren druk je op “Create” en de code verschijnt. Laat iemand ze inscannen.

14 Opdracht 2: allemaal apps
Op de ipads staan een tiental apps rond het thema Techniek. Op het paneeltje staan ze kort verklaard. Enkele voorbeelden: Met de app “Little crane” ga je een virtuele bouwkraan besturen. Kan jij de basketbal in de ring krijgen, of ga een heuse brug bouwen? Met de app “Home design” teken je een platte grond van je droomwoning. Nadien zet je die met één druk op de knop om in een 3D tekening. Hier kan je zelf het motief van je behang wijzigen.

15 Opdracht 3: techniek tot leven
Je kan een technisch voorwerp tot leven brengen door er een stop-motion filmpje van te maken. Klik hier Met de app “iMotion HD” maak je een stop-motion filmpje. Plaats de tablet in een houder, achter de tablet is je podium waar je een technisch voorwerp in kleine stapje kan laten bewegen of zelf kan demonteren. Kies “New movie”. Selecteer “manual” en druk op “start”. “Capture” gebruik je om foto’s te nemen. Druk tweemaal op “stop” om de opname te stoppen en de film te bekijken.

16 Klik hier Terug naar hoofdmenu

17 De elektrische stroomkring
Op de tafel van de elektrische stroomkring vind je, naast een batterij, elektrische componenten en snoeren, ook een handleiding. Deze volg je nauwgezet op en je voert de opdrachten uit zoals omschreven.

18 Tips Sluit de batterij steeds als laatste aan en als eerste los. Zo vermijd je kortsluitingen. Bij een kortsluiting schakelt de batterij automatisch uit. Koppel eerst alle snoeren los en zet de batterij dan pas terug aan. Begrijp je de symbolen in de schema’s niet? Ga eens op zoek naar de pagina “Benamingen en symbolen”. Werkt je opstelling niet? Kijk alles eens na en vraag vervolgens hulp aan de meester/juf.

19 Klik hier Terug naar hoofdmenu


Download ppt "De TechnoBoxen."

Verwante presentaties


Ads door Google