De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Achtbaan ‘De Vliegende Hollander’ Gemaakt door Ivo van Dijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Achtbaan ‘De Vliegende Hollander’ Gemaakt door Ivo van Dijk."— Transcript van de presentatie:

1 Achtbaan ‘De Vliegende Hollander’ Gemaakt door Ivo van Dijk

2 Kopjes  Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de Vliegende Hollander?  Hoe werkt een achtbaan?  Veiligheid.  De Vliegende Hollander.  Willem van der Decken.  De film.  Vragen.

3 Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de achtbaan de Vliegende Hollander?  Omdat ik er zo vaak in ben geweest.  Omdat het een leuke achtbaan is.  Omdat er veel speciale effecten zijn gebruikt.  Omdat de achtbaan spannend is.

4 Hoe werkt een achtbaan?  Hij is elektrisch.  Hij is van staal, maar soms ook van hout.  De karretjes zitten aan de rails vast.  Ze kunnen er niet afvallen.

5 Veiligheid  Je mag niet te klein zijn, je moet minstens 1 meter 20 zijn.  Je moet altijd een beugel voor je buik.  Je mag niet zwanger zijn.  Je mag geen problemen hebben met je hart.

6 De Vliegende Hollander

7 Willem van der Decken  Kaperkapitein bij de VOC, een soort piraat.  Het was een eigenwijze kapitein.  Hij is op eerste paasdag uitgevaren in 1678.  Zijn schip heet ‘de vliegende hollander’.  Hij is lelijk.

8 De film

9 Vragen  Hoe zit je vast in een achtbaan?  Van welk materiaal is de rails gemaakt?  Hoe groot moet je zijn voor je in alle achtbanen van de efteling mag?  Op welke dag is Willem van der Decken uitgevaren?

10 Einde  Gij zult varen tot het einde der tijden!  Ha ha ha!!!


Download ppt "Achtbaan ‘De Vliegende Hollander’ Gemaakt door Ivo van Dijk."

Verwante presentaties


Ads door Google