De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verslag Maeslantkering Inhoud: Waterkering Europoortkering De bouw N.A.P Waternoodsramp Weetjes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verslag Maeslantkering Inhoud: Waterkering Europoortkering De bouw N.A.P Waternoodsramp Weetjes."— Transcript van de presentatie:

1 Verslag Maeslantkering Inhoud: Waterkering Europoortkering De bouw N.A.P Waternoodsramp Weetjes

2 Waterkering  Een waterkering houd het water tegen bij overstromingen.  Het duurt wel 2 uur voordat de Measlantkering dicht gaat.  De Measlantkering zijn eigenlijk twee armen die open en dicht kunnen.

3 De europoortkering  De europoortkering zijn twee keringen die samenwerken.  Als de ene dicht gaat gaat de ander ook dicht.  De europoort kering zijn de Maeslantkering en de Hollandse IJsselkering.  Klik hierhier

4 De bouw  De maeslantkering is in 1997 gebouwd.  Het ontwerpen van het gebouw durde 3 jaar en het gebouw duurde 7 jaar om te bouwen.  Hij weegt 3400 kilo.

5 N.A.P.  1 N.A.P. betekent dat het water 1 meter hoger staat dan normaal.  En – 1 N.A.P. is dat het water 1 meter lager is dan normaal.

6 Watersnoodramp  Er waren 1800 doden en 1500 dakloze.  Er waren 10.000 dieren dood.  Het water stond toen 4,5 N.A.P hoog.  Hier een filmpje bij een overstomingoverstoming

7 Weetjes  Wist je dat er 6 motoren zijn die het hem water induwen,het duurt wel 2 uur voordat hij dicht is.  Wist je dat een zo’n arm is even groot als de Eifeltoren liggend.  Wist de dat de Maeslantkering elk jaar 1 keer wordt getest.  Wist je dat Nederland 40% onder de zeespiegel ligt.


Download ppt "Verslag Maeslantkering Inhoud: Waterkering Europoortkering De bouw N.A.P Waternoodsramp Weetjes."

Verwante presentaties


Ads door Google