De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kunstmatig Ermelo Groep 7&8 van De Schakel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kunstmatig Ermelo Groep 7&8 van De Schakel."— Transcript van de presentatie:

1 Kunstmatig Ermelo Groep 7&8 van De Schakel

2 De beer uit Ermelo. Hij staat midden in het dorp in de stationstraat tegen over de volksmond. Hij is gemaakt door Toos hagenaars in 2000 als afscheid van E. J. anneveldt, is een huisarts. Het is bedoeld als speelobject voor kinderen.

3 Benno! Plek: Prins Bernhardschool
Het beeld is een keramiek geglazuurd aardewerk hij heet benno, hij is gemaakt door Guus Zuiderwijk. Het is een gestileerde olifant. Het was het symbool van het wereld natuurfonds waarvan prins Bernhard indertijd beschermheer was.

4 De 7 werken van barmhartigheid
Materiaal: rood graniet en brons Maker: Marijke Ravenswaay - Deege Het beeld staat op het Raadhuisplein, rechts naast de ingang van het gemeentehuis. Het kunstwerk bestaat uit een zuil van rood graniet met daarop zeven bronzen platen. Het beeld is geplaatst bij de opening van het gemeentehuis in 1978. De 7 platen stellen voor: de hongerigen eten geven, de dorstigen te drinken geven, de naakten kleden, de doden begraven, de pelgrims herbergen, de zieken bezoeken,de gevangenen bevrijden. (Matteus 25)

5 De pauw. Het beeld is gemaakt door Marijke Ravenswaay Deege in 1981
Het beeld is het wapen van Ermelo want de pauwen liepen vroeger op een landgoed (ong. 700 jaar geleden) Het is neer gezet door de burgemeester E.P.H Veen Witte pauwen werden 700 jaar geleden gefokt. De witte werden aan de Hertog van Gelderen gegeven voor zijn hoed en ook voor pennen. De witte pauwen zijn nog te vinden in Staverden. Een vrouw zei dat de pauw ook als klimpaal was bedoeld voor de kinderen. Of we daar in moeten geloven weten we niet Hij is neer gezet voor de opening van het winkelcentrum

6 Doctor livingstone we presume.
De naam: Doctor Livingstone we presume (1991). Van staal gemaakt. Maker: D. de Wit. Waar het staat: Herderlaan, voor sportcomplex Calluna. Wat moet het voorstellen: Het kunstwerk stelt een werveling voor met een zinkende kano en drie haaienvinnen in de kleuren geel, zwart en rood. Het is daar geplaatst bij de renovatie van het zwembad in Het is hier geplaatst omdat het zwembad is uitgebreid, Je kan zien dat het met water te maken heeft. 3 haaienvinnen betekenen de 3 baden

7 kunstwerken Het staat voor de Ermelo zijn omgeving
Het is een logo door de groene zoom. aangeboden toen de wijk werd gebouwd. Het staat voor de natuur in Ermelo. Het rechthoek met het rode driehoek erop staat voor een huis. En de bolletjes zijn planten en de rechthoeken met bolletjes erop staan voor bomen.

8 Beeld Groevenbeek Renate Deidre Jasmijn Jolinde
Gemaakt door: Hans Eykelboom.Het is een Grieks model. (gemaakt in 1991) Het betekent: De mensen kijken naar elkaar, de touwen zijn de verbindingen met elkaar, en zo vormen zij samen de wijsheden.Door samen te werken kun je kennis en wijsheid maken. De punten die naar buiten wijzen,betekenen dat de hele wereld van die kennis en wijsheid moet leven. De ster in het midden is eigenlijk de kern van alles en staat voor: Geloof, hoop en liefde. Die wijsheid vind haar weerspiegeling in het leven van alle dagen. De werkelijkheid wordt weergeven door de zuilen op de cirkelvormige bank. Jasmijn Jolinde

9 Signaal 2 De paal staat bij meerkanten. Het heet Signaal 2 het is gebouwd door beeldhouwer Bert Meinen uit Delden. Het werd op 5april 1984 onthuld. Het is een herkenningspunt vooral door de kleuren geel blauw rood. Signaal 2 is 23jaar oud. Van Rowin, Remco en Wouter Eilander.

10 Het levende water. Gemaakt door : Annethea,Lisanne,Leon en Erjan
Het is gemaakt van Staal. Wie het heeft gemaakt is J.Maris de straat : De la Reystraat , basisschool De klokbeker ,rechts van de hoofdingang Wat er afgebeeld is : Dit kunstwerk is een uitbeelding van een vis die door het water van een waterval zwemt. De vis is een oud symbool voor de christelijke kerk. Het stromende water is een geloofsvoorstelling van eeuwig leven, ontleend aan het evangelie van Johannes (4).

11 Gemaakt door: Hajo, Janita, Theo en Elise
Paul Damsté is de maker De betekenis: Het kunstwerk verbeeldt het gemeenschapsleven. In het bijbelverhaal over de zondvloed fungeert de ark van Noach als reddingboei voor mens en dier. De ark is een symbool voor de instandhouding van het leven en de herschepping van de aarde. In het kunstwerk is de ark een huisje met mansarde dak, bovenop een doorgezaagde zwerfkei. Daaromheen staan granieten palen. Deze verbeelden het geloofsleven dat uit alle windstreken op een plek samenkomt. Marmeren platen verbinden de palen: de gemeenschap leeft door onderlinge verbondenheid. Gemaakt door: Hajo, Janita, Theo en Elise Groep 10!


Download ppt "Kunstmatig Ermelo Groep 7&8 van De Schakel."

Verwante presentaties


Ads door Google