De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een wijze leermeester ging eens met 7 leerlingen een ochtendwandeling maken terwijl de dauw nog over het land lag. Zeven kleuren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een wijze leermeester ging eens met 7 leerlingen een ochtendwandeling maken terwijl de dauw nog over het land lag. Zeven kleuren."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een wijze leermeester ging eens met 7 leerlingen een ochtendwandeling maken terwijl de dauw nog over het land lag. Zeven kleuren

3 Geloven doe je samen, het verrijkt je geloof

4 Zeven kleuren Een wijze leermeester ging eens met 7 leerlingen een ochtendwandeling maken terwijl de dauw nog over het land lag.

5 Na enige tijd brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lieve lust was.

6 Bij een grote dauwdruppel liet de Wijze Meester halt houden. Hij schaarde zijn leerlingen zo rondom de druppel dat de zon erop bleef schijnen en vroeg toen welke kleur de druppel had.

7 “Rood” zei de eerste, “oranje” zei de tweede, “geel” zei de derde, de vierde zei “blauw”, nee “indigo” zei de vijfde, de zesde zei “groen” en de zevende zei “violet”.

8 Ze stonden verbaasd over de verschillen en omdat ze er allen zeker van waren ontstond er bijna ruzie.

9 Toen liet de Wijze Meester hun enige keren van plaats wisselen en heel langzaam drong het tot hen door dat zij, ondanks de verschillen van hun waarnemingen, toch allemaal de waarheid hadden gesproken.

10 U heeft anderen nodig, want samen met anderen kunt u het werkelijke spectrum van het Gods Licht en Liefde zien.

11 Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van andermans geloofsbeleving, maar wees zelfs blij dat er anderen zijn. Dat verrijkt je geloof.

12 Zolang u zelf nog niet het volle Licht kunt zien, hebt u uw medechristen als medeleerling nodig om Gods Licht en Liefde dieper te leren kennen.

13 Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid. Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid. (Ef 3 : 18, 19)

14 Geloven doe je samen, het verrijkt je geloof


Download ppt "Een wijze leermeester ging eens met 7 leerlingen een ochtendwandeling maken terwijl de dauw nog over het land lag. Zeven kleuren."

Verwante presentaties


Ads door Google