De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 6: Usability. Dikke van Dale: “Intrinsieke eigenschap van een programmeertaal of een machine om betrouwbare produkten (programma`s of uitvoergegevens)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 6: Usability. Dikke van Dale: “Intrinsieke eigenschap van een programmeertaal of een machine om betrouwbare produkten (programma`s of uitvoergegevens)"— Transcript van de presentatie:

1 Les 6: Usability

2 Dikke van Dale: “Intrinsieke eigenschap van een programmeertaal of een machine om betrouwbare produkten (programma`s of uitvoergegevens) te produceren tegen geringe kosten, zonder evenwel de garantie te bieden ook gebruikersvriendelijk te zijn.” BORING

3 Het product is voor de gebruiker gemakkelijk te gebruiken, is toegankelijk en werkt naar behoren Beter:

4 Waarom wil ik dit weten

5 30738581040.00 Dertig miljard euro

6 Vergeet je doelgroep niet!

7 Vergeet het platform niet!

8 Usability In games

9 Interfaces Zijn een ding

10 Interfaces Zijn een ding

11 Tutorials, Altijd handig

12 Tutorials, Altijd handig

13 Niet moeilijk, Diep.

14 Diepte is Niet complex

15 Diepte is de speler opties bieden.

16 Niét de speler pesten!

17 Gameplay en Game Mechanics

18

19 Wat de speler binnen de game doet. Gameplay Stukjes logica die uitgevoerd worden door de game. Game mechanics

20 Kies twee games uit de lijst op de volgende pagina. 1Beschrijf de doelgroep aan de hand van: - Bartle - demografische kenmerken 2Beschrijf de usability aan de hand van: - Interface - Game play - Game Mechanics 3Beschrijf wat deze game aantrekkelijk maakt voor zijn doelgroep. 4Beschrijf hoe deze game nog aantrekkelijker zou zijn voor zijn doelgroep. 5Beschrijf of de game wel of niet gebruiksvriendelijk is. Eindopdracht!

21 Gemcraft 2 http://tinyurl.com/3qjr2gd Wasted Youth Part 1 http://tinyurl.com/d2bypso Robot Wants Puppy http://tinyurl.com/3a5rlqc

22 Wat is de inleverdatum? Voor 28 october 00:00 uur Hoeveel woorden? 1500 per game Maar de herfstvakantie dan? HAHAHAHAHHAHA Hoe lever ik het in? Een email naar jwolters@glu.nl Het onderwerp van de email is ‘Eindopdracht Usability Naam Achternaam Klas’ In de email een.PDF De naam van de PDF is ‘Eindopdracht_Usability_Naam_Achternaam_Klas.PDF’ Antwoorden!

23 Wat als ik iets niet meer weet? www.joramwolters.com/lesmateriaal/ Daar staat het niet op! www.google.com Ik snap het niet! jwolters@glu.nl Antwoorden!

24 - Verkeerd aanleveren. - Deel van opdracht ‘vergeten’. - Duidelijk zo min mogelijk moeite doen. Goede dingen - Ondersteun je conclusies op basis van de lesstof. - Gebruik veel screenshots - Fix een chille vormgeving Falende dingen

25 Fijne vakantie


Download ppt "Les 6: Usability. Dikke van Dale: “Intrinsieke eigenschap van een programmeertaal of een machine om betrouwbare produkten (programma`s of uitvoergegevens)"

Verwante presentaties


Ads door Google