De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Uitleg spel  Doelgroep  Analysefase  Eisen en wensen  Het Spel  Evaluatie - Bij de doelgroep - Event recording  Aanbevelingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Uitleg spel  Doelgroep  Analysefase  Eisen en wensen  Het Spel  Evaluatie - Bij de doelgroep - Event recording  Aanbevelingen."— Transcript van de presentatie:

1

2  Uitleg spel  Doelgroep  Analysefase  Eisen en wensen  Het Spel  Evaluatie - Bij de doelgroep - Event recording  Aanbevelingen

3 Uitleg van het spel aan de hand van een handleiding

4  Verschillende fases van dementie  Aan de hand van een tabel  Opgedeeld in 3 groepen Eis 2: Het gezelschapsspel moet d.m.v. verschillende niveaus geschikt zijn voor de verschillende fases van dementie.

5 Interview  Met begeleiders in een verzorgingstehuis van spelmiddagen  Gebasseerd op ervaringen van de begeleiders Eis 3: De handleiding moet in korte zinnen worden uitgelegd. Eis 4: De tekens en/of tekst moeten 18 punt ‘s groot en duidelijk zichtbaar zijn. Eis 5: Het spel mag niet langer dan een half uur duren.

6 Enquete  Bij ouderen in verschillende fases dementie Eis 8: De handleiding van het spel moet in videovorm worden uitgelegd.

7 Literatuur  Publicaties Erik Scherder  Cognitieve ergonomie  Ontwerpen voor ouderen  Cominucatie met ouderen  Lettergroote Eis 6: Er mogen geen zware fysieke inspanningen in het spel voorkomen. Eis 7: In het spel moeten bewegingen met de hand voorkomen. Eis 15: Het spel is gebaseerd op de formatieve jaren van de doelgroep. Eis 16: Er dient rekening te worden gehouden dat de gevoelsleeftijd van de doelgroep 10 tot 15 jaar jonger ligt. Eis 4: De tekens en/of tekst moeten minsten 18 punts groot zijn en duidelijk zichtbaar zijn.

8 1. Het spel moet bewegingen bevatten. 2. Het gezelschapsspel moet d.m.v. verschillende niveaus geschikt zijn voor de verschillende fases van dementie. 3. De handleiding moet in korte zinnen worden uitgelegd. 4. De tekens en/of tekst moeten minsten 18 punts groot zijn en duidelijk zichtbaar zijn. 5. Het spel mag niet langer dan een half uur duren. 6. Er mogen geen zware fysieke inspanningen in het spel voorkomen. 7. In het spel moeten bewegingen met de hand voorkomen. 8. De handleiding van het spel moet in videovorm worden uitgelegd. 9. De spelregels moeten helder worden weergegeven. 10. Het spel moet 1:1 gemaakt worden zodat het echt gespeeld kan worden. 11. Het gezelschapsspel kan worden gespeeld door een persoon met een lichaamslengte van 1443mm en daarboven. 12. De maximale reikhoogtes, die nodig zijn bij het bespelen van het gezelschapsspel, zijn staand 1474 mm en zittend 740 mm. 13. De minimale diameter van verplaatsbare objecten is 62 mm. 14. De minimale hoogte van verplaatsbare objecten is 88 mm. 15. Het spel is gebaseerd op de formatieve jaren van de doelgroep. 16. Er dient rekening te worden gehouden dat de gevoelsleeftijd van de doelgroep 10 tot 15 jaar jonger ligt.

9 Pionnen KaartjesBord bakje

10 Bij de doelgroep Een paar reacties van doelgroep: ‘Beginnen we het net te snappen, dan gaan we alweer stoppen. Wat jammer.’ ‘Komen jullie vaker met dit spel langs?’ ‘Het zet je echt aan tot nadenken, het zorgt dat je bovenkamer gaat werken.’

11 Event recording

12  Testen of dementie daadwerkelijk wordt vertraagd.  Bord duidelijker weergegeven  Van de handleiding in videovorm, moet het geluid verbeterd worden

13


Download ppt " Uitleg spel  Doelgroep  Analysefase  Eisen en wensen  Het Spel  Evaluatie - Bij de doelgroep - Event recording  Aanbevelingen."

Verwante presentaties


Ads door Google