De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vasa Previa Informatie door de: Vasa Previa Foundation

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vasa Previa Informatie door de: Vasa Previa Foundation"— Transcript van de presentatie:

1

2 Vasa Previa Informatie door de: Vasa Previa Foundation

3 Wat is Vasa Previa? Vasa previa is een zeldzame aandoening (1:2500 geboortes), waarbij de bloedvaten van de baby, vanuit de placenta of de navelstreng, voor de ingang van het geboortekanaal lopen.

4 Vasa Previa

5 Vormen van Vasa Previa In combinatie met velamenteuze navelstrenginsertie Normale insertie van de navelstreng waarbij er bloedvaten lopen tussen de lobben van de placenta (tweelobbige placenta of placenta met een of meerdere bijlobben)

6 Velamenteuze Navelstreng Insertie
Velamenteuze navelstrenginsertie betekent dat de bloedvaten van de baby, niet beschermd door de gelei van Wharton, door de vliezen lopen, voordat ze bij elkaar komen in de navelstreng.

7 Tweelobbige Placenta Een tweelobbige placenta bestaat uit twee placentadelen. Vasa previa komt voor als er bloedvaten door de vliezen heen lopen tussen de twee lobben.

8 Placenta met een bijlob
A succenturiate (accessory) lobe is a second or third placental lobe that is much smaller than the largest lobe.

9 Risico Factoren De Vasa Previa Foundation (VPF) gelooft dat vrouwen met (een of meer van) de volgende kenmerken een verhoogd risico op vasa previa hebben en onderzocht moeten worden met een Color Doppler Echo. Velamenteuze navelstrenginsertie Laag liggende placenta of placenta previa Tweelobbige placenta of placenta met bij-lob Meerling zwangerschappen In Vitro Fertilisatie (IVF) zwangerschappen Vrouwen die een curretage hebben ondergaan

10 Routine Echo De VPF gelooft dat vrouwen met de genoemde kenmerken tijdens een uitgebreide echo zorgvuldig onderzocht moeten worden op de aanwezigheid van onbeschermde bloedvaten in de buurt van de baarmoederhals. De VPF moedigt ook aan dat het scannen van de navelstrenginsertie, middels color Doppler echo, wordt opgenomen als onderdeel van het standaard protocol, tijdens alle verloskundige routine-echo´s.

11 Behandeling van Voortijdig Ontdekte Vasa Previa
Bedrust Ziekenhuis opname in het derde trimester Steroïde injecties om de rijping van de foetale longen te bevorderen Geplande keizersnede rond de 36 weken zwangerschap

12 Hoe Wordt de Diagnose Vasa Previa Gesteld?
De diagnose vasa previa kan vooraf gesteld worden door gebruik van Color Doppler echo´s.

13 Wat kan er gedaan worden om een fatale afloop te voorkomen?
Spoed Keizersnede als de baby in gevaar is Agressieve reanimatie van de baby met bloedtransfusie na de bevalling In een niet levensbedreigende situatie met abnormaal bloedverlies: Ogita bloed test om te bepalen wat de herkomst is van het bloed (van de moeder of het kind)

14 Vasa Previa Foundation
De Vasa Previa Foundation stelt dat vasa previa geen ernstige zwangerschapscomplicatie met dodelijke afloop hoeft te zijn. Het doel van de VPF is om bewustzijn te creeëren met betrekking tot vasa previa en om de medische regels zodanig te veranderen dat fatale gevolgen van vasa previa voorkomen kunnen worden.

15 It only takes a moment to diagnose life…

16


Download ppt "Vasa Previa Informatie door de: Vasa Previa Foundation"

Verwante presentaties


Ads door Google