De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

W ELKE SOA ’ S ZIJN GEVAARLIJK EN BESMETTELIJK ? H OE KAN IK MIJ BESCHERMEN TEGEN EEN SOA ? Genitale wratten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "W ELKE SOA ’ S ZIJN GEVAARLIJK EN BESMETTELIJK ? H OE KAN IK MIJ BESCHERMEN TEGEN EEN SOA ? Genitale wratten."— Transcript van de presentatie:

1 W ELKE SOA ’ S ZIJN GEVAARLIJK EN BESMETTELIJK ? H OE KAN IK MIJ BESCHERMEN TEGEN EEN SOA ? Genitale wratten

2 1. W AT ZIJN GENITALE WRATTEN EIGENLIJK ? Een virusEen bacterieEen parasiet Waardoor worden genitale wratten veroorzaakt?

3 2. H OE KAN JE BESMET RAKEN MET GENITALE WRATTEN ? Enkel door seksueel contact Via het bloed Enkel van moeder op kind ( door zwangerschap of de geboorte) door seksueel contact en van moeder op dochter Door seksueel contact en speeksel uit te wisselen Contact met het besmette huidoppervlak

4 3. W ELKE SYMPTOMEN KAN JE KRIJGEN BIJ GENITALE WRATTEN Wratten doen geen pijn, maar kunnen wel jeuken. Ze zijn erg hardnekkig en breiden zich snel uit. Wratten zitten rond de geslachtsorganen en tussen de bilspleet. Ze kunnen bij de vrouw ook voorkomen op de baarmoedermond. Heel af en toe kunnen ze verschijnen in de mond.

5 4. W ELKE BEHANDELING KAN JE KRIJGEN TEGEN GENITALE WRATTEN ? De wratten aanstippen met een vloeistof, bevriezen, wegschroeien of wegsnijden. Eventueel insmeren met een crème die de weerstand verhoogd tegen terugkerende wratten.

6 5. H OE KAN IK MIJ BESCHERMEN TEGEN GENITALE WRATTEN ? De ring Een vaccinatie Ik kan me er niet tegen beschermen De condoom + vaccinatie Het spiraaltje De pil

7 1. W AT ZIJN GENITALE WRATTEN EIGENLIJK ? Juist!! Een virus dat wratten veroorzaakt.

8 2. H OE KAN JE BESMET RAKEN MET GENITALE WRATTEN ? Juist!! Huidcontact met de besmette zone van het lichaam is voldoende om een besmetting op te lopen. Het vermijden van contact met de besmette zone is de enige manier om een besmetting te Vermijden.

9 5. H OE KAN IK MIJ BESCHERMEN TEGEN GENITALE WRATTEN ? Juist!! Er bestaan vaccins die je beschermen tegen genitale wratten ( vb Gardasil). Het gebruik van een condoom kan je gedeeltelijk beschermen tegen genitale wratten. Het condoom kan niet alle wratten afdekken, Waardoor het condoom je dus niet volledig kan beschermen. Maar het condoom verkleind de kans op besmetting sterk.

10 F OUT !!


Download ppt "W ELKE SOA ’ S ZIJN GEVAARLIJK EN BESMETTELIJK ? H OE KAN IK MIJ BESCHERMEN TEGEN EEN SOA ? Genitale wratten."

Verwante presentaties


Ads door Google