De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van Snoeproute tot kunstroute

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van Snoeproute tot kunstroute"— Transcript van de presentatie:

1 Van Snoeproute tot kunstroute
Afval niet natuurlijk

2 Beeldende kunst= verhalen vertellen met beelden
Wat voor een verhaal gaan jullie vertellen?

3 Afval niet natuurlijk!

4

5

6 blikjeskunst Hans-Jürgen Schult

7

8

9

10 Blikjes ♦ Jaarlijks belanden er in ons land 50 miljoen blikjes en flesjes in de leefomgeving. Een blikje is gemaakt uit 2 materialen: aluminium en staal. Het deksel is gemaakt van aluminium en dat vergaat nooit. De rest van het blikje is gemaakt van staal en doet er 50 jaar over voordat het uiteen valt. ♦ Jongeren tussen 18 en 25 zijn de grootste vervuilers. Maar 18 procent van de zwerfvervuilers is 50 of ouder... ♦ De boete voor het op straat achterlaten van blikjes en papiertjes is € 45 tot 15 jaar, € 90 vanaf 16 jaar! ♦ 670 aluminium blikjes = 1 fiets. ♦ 1900 stalen blikjes = 1 auto.

11 Kunst van plastic, petflessen

12

13 Plastic zakken

14 Plastic monster

15

16

17 Groene kunst

18

19

20 Hoe lang blijft plastic liggen?
Frisdrankflesjes en patatbakjes van pet In de schaduw 10 jaar, in de zon 5 jaar. Maar eigenlijk verteerd plastic niet: het breekt af in kleine stukjes met alle gevolgen van dien.

21 Plasic Soep In de Stille Oceaan drijft een hoeveelheid plastic afval die de omvang heeft van tweemaal de Verenigde Staten. Het zeeleven en de zeevogels sterven, en ook wij krijgen het plastic via onze vismaaltijden binnen… met alle gevolgen van dien. Het is tijd voor actie!

22 Wat zie je hier?

23 Plastic eilanden

24 Sap-pakken/karton

25 Hoe lang blijft karton liggen?
Minstens een half jaar. Als er nog een coating op zit (een soort plastic laagje) duurt het nog langer.

26

27

28 sigarettepeuken Blijven 2 jaar liggen

29 Opdracht: Van Snoeproute naar kunstroute: Afval niet natuurlijk
Verzin één of meerdere kunstwerken voor de kunstroute. Doe dit gezamenlijk met de hele klas of in kleinere groepjes. Waar moet het kunstwerk aan voldoen? -De elementen afval en natuur moeten in het kunstwerk zijn verwerkt. -Het kunstwerk moet (deels) van afval zijn gemaakt. -Het moet een verhaal vertellen/ een boodschap hebben. -Het kunstwerk moet iets met de toeschouwer doen: verrassen, verwarren, lachen, verbazen etc. -Het moet 2 dagen buiten kunnen staan en indien nodig makkelijk te verplaatsen.


Download ppt "Van Snoeproute tot kunstroute"

Verwante presentaties


Ads door Google