De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM. Wat weten jullie van het hart? Wat weten jullie van de Hartstichting? Waarom is de Hartstichting belangrijk? In totaal leven er in Nederland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM. Wat weten jullie van het hart? Wat weten jullie van de Hartstichting? Waarom is de Hartstichting belangrijk? In totaal leven er in Nederland."— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM

2 Wat weten jullie van het hart?

3 Wat weten jullie van de Hartstichting? Waarom is de Hartstichting belangrijk? In totaal leven er in Nederland 16,5 miljoen mensen. Bijna 1 miljoen Nederlanders is hart- of vaatpatiënt.

4 Onderzoek Er zijn veel hulpmiddelen en geneesmiddelen ontwikkeld voor het leven met hartproblemen. Veel onderzoek naar deze middelen is betaald door de Hartstichting.

5 Voorlichting De Hartstichting geeft voorlichting aan patiënten. Zo leren zij beter omgaan met hun ziekte. Ook geven we voorlichting over een gezonde leefstijl om te voorkomen dat mensen (opnieuw) een hart- of vaatziekte krijgen.

6 Reanimeren Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis. De Hartstichting probeert te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders leren reanimeren en defibrilleren.

7 De Hartstichting, voor JONGEREN met en zonder hartafwijking!

8 Wist jij dat… Cristiano Ronaldo een hartoperatie heeft gehad op zijn 15de

9 Weet jij…? A 125 – 130 kinderen B 1.250 – 1.300 kinderen C 12.500 – 13.000 kinderen Hoeveel kinderen worden er per jaar in Nederland geboren met een aangeboren hartafwijking?

10 Hoeveel kinderen van basisscholen te zwaar zijn? A 1 op de 15 (=6,6 %) B 1 op de 10 (=10 %) C 1 op de 7 (=14 %) Weet jij…?

11 A hoofd B hart C overal Waar voel jij het als je verliefd bent? En jij…?

12 Wat doet de Hartstichting voor jongeren? Dagboekje Kris Krokodil Website Krachtvoer

13 Testje! We gaan meten wat onze hartslag is. Hoeveel van jullie hebben een hartslag: - onder de 60 - tussen 60 en 70 - 70 en 80 - meer dan 80

14 Test 2! En na een minuut actie, hoe hoog zit je dan?

15 Hoe komt de Hartstichting aan geld? De collecte! Jaarlijks gaan 75.000 vrijwilligers voor ons op pad!

16 En nog veel meer! - Donateurs -Inzamelingen en acties overal in het land

17 Om samen te vatten Zijn er nog vragen? • Wat doet de Hartstichting • Wat doen we voor kinderen • Zonder geld van de overheid

18 Bedankt voor jullie aandacht! www.hartstichting.nl


Download ppt "WELKOM. Wat weten jullie van het hart? Wat weten jullie van de Hartstichting? Waarom is de Hartstichting belangrijk? In totaal leven er in Nederland."

Verwante presentaties


Ads door Google