De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stand van zaken.  Nieuwe woningen Minister De Taeyelaan en de woningen op de Kafhoek.  Werkgroep ging van start  Onderzoek van vraag en aanbod woonondersteuning:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stand van zaken.  Nieuwe woningen Minister De Taeyelaan en de woningen op de Kafhoek.  Werkgroep ging van start  Onderzoek van vraag en aanbod woonondersteuning:"— Transcript van de presentatie:

1 Stand van zaken

2  Nieuwe woningen Minister De Taeyelaan en de woningen op de Kafhoek.  Werkgroep ging van start  Onderzoek van vraag en aanbod woonondersteuning: grote vraag naar kleine woningen vanuit de verschillende sectoren. Daarnaast zijn er heel wat mogelijkheden en enthousiasme in woononderteuning.  Werkgroep krijgt toewijzingsbevoegdheid

3 Stand van zaken  Shm De Vlashaard deed een screening van 3 typewoningen door Westkans.  Doen nu de oefening naar haalbaarheid van de voorgestelde aanpassingen.

4 Stand van zaken  Mindermobielencentrale:  Bestaat reeds in Gullegem  Door de opstart van LDC Elckerlyc en MO² is er nood aan een mindermobielencentrale voor Groot- Wevelgem.  Wordt momenteel uitgewerkt.

5 Stand van zaken  Opstart Lokaal Team:  Samengesteld uit “veldwerkers” van organisaties actief in Moorsele  Komen 4 keer per jaar samen  Bedoeling:  Uitwerken van een lokaal aanspreekpunt  Overleg tussen verschillende diensten en organisaties om moeilijke dossiers samen aan te pakken.

6 Stand van zaken  Opstart vrijwilligerspunt:  Momenteel zijn er 4 vrijwilligers  Verschillende interesses:  Huisbezoeken 80-jarigen  Helpen bij activiteiten  Mmc  Boodschappen doen  Bezoekjes aan mensen met weinig sociale contacten

7 Stand van zaken  Voorstel Traject rond gezondheid:  Opdracht om activiteiten voor alle Moorselenaars te organiseren.  Uitdagingen voor de verenigingen  Activiteiten die aanvullend zijn op het aanbod van de verenigingen.  Activiteiten in samenwerking met de verenigingen.  Wordt momenteel met mogelijke partners besproken.

8 Stand van zaken  Moorsele Leeft:  Overlegplatform voor alle Moorseelse verenigingen.  Bedoeling:  Beter afstemmen van kalenders  Beter kennen van elkaars aanbod en samenwerkingsmogelijkheden  Aftoesten van ons aanbod bij de verenigingen.

9 Op de planning  Opstart van een overlegplatform Wonen- Zorg-Welzijn  Voor alle diensten en organisaties die actief zijn in Moorsele.  Jaarlijkse bijeenkomst  Bedoeling:  Elkaars aanbod leren kennen  Stilstaan rond inhoudelijke, gemeenschappelijke thema’s

10 Op de planning  Participatietraject voor de heraanleg van het centrum van Moorsele:  Momenteel zijn er gesprekken lopende tussen de verschillende schepenen en belanghebbenden  Start traject: najaar 2014  Heraanleg van een woonzorgzone, met nadruk op veiligheid en toegankelijkheid, voor mensen met beperkte mobiliteit


Download ppt "Stand van zaken.  Nieuwe woningen Minister De Taeyelaan en de woningen op de Kafhoek.  Werkgroep ging van start  Onderzoek van vraag en aanbod woonondersteuning:"

Verwante presentaties


Ads door Google