De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wist u … dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben ?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wist u … dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben ?"— Transcript van de presentatie:

1 Wist u … dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben ?
Vertaald uit het Engels - Freddy Storm 09/2010

2 Dit is interessant... Nadat u dit hebt gelezen zult u een BANAAN nooit meer op dezelfde manier bekijken als tot nog toe ! Bananen bevatten drie natuurlijke suikers (sucrose, fructose & glucose) in combinatie met vezels. Een banaan geeft een onmiddellijke, volgehouden en aanzienlijke energiestoot. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts twee bananen genoeg energie leveren om 90 minuten ingespannen te fitnessen. Geen wonder dat de banaan het fruit nummer één is voor ‘s werelds topatleten. Maar energie is niet het enige dat een banaan ons biedt om fit te blijven Ze helpt ook tegen een groot aantal ziekten en toestanden, waardoor ze onontbeerlijk is in ons dagelijks dieet.

3 Depressie: Volgens een recent onderzoek door MIND onder mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich veel beter na het eten van een banaan. Dat komt doordat bananen tryptophaan bevatten, een soort proteïne die het lichaam omzet in serotonine, een stof die ervoor bekend staat u te ontspannen, uw stemming te verbeteren en u in ‘t algemeen gelukkiger te doen voelen. PMS: Vergeet de pillen - eet een banaan De vitamine B6 die ze bevat regelt het glucosegehalte in het bloed, dat uw stemming kan beïnvloeden. Bloedarmoede: Met hun hoog ijzergehalte stimuleren bananen de productie van hemoglobine in het bloed, zodat ze helpen in gevallen van bloedarmoede.

4 Bloeddruk: Dit uniek tropisch fruit bevat enorm veel potassium, maar toch weinig zout, zodat het perfect helpt tegen hoge bloeddruk. Daarom heeft de Amerikaanse Food & Drug Administration onlangs aan de bananenindustrie toelating gegeven om officieel te claimen dat het fruit het risico op hoge bloeddruk en een beroerte vermindert. Kracht van het brein: 200 studenten in de Twickenham (Middlesex) school (Engeland) werden dit jaar door hun examens geholpen door het eten van bananen bij het ontbijt en de lunch. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit fruit vol potassium helpt bij de studie door de leerlingen alerter te maken. Constipatie: De vezelrijke banaan opnemen in het dieet kan helpen om de normale werking van de darmen te herstellen zonder laxeermiddelen te gebruiken.

5 Kater: Een van de snelste manieren om van een kater af te geraken is een milkshake met banaan drinken, gezoet met honing De banaan kalmeert de maag en met de hulp van de honing verlaagt ze het bloedsuikerniveau. De melk kalmeert en herbevochtigt uw systeem. Brandend maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk zuurwerend effect op het lichaam. Eet dus een banaan als u last hebt van brandend maagzuur. Ochtendziekte: Bananen eten tussen de maaltijden door houdt het bloedsuikerniveau op peil en vermijdt ochtendziekte. Muggenbeten: Grijp niet direct naar de zalf tegen insectenbeten. Wrijf de beet in met de binnenkant van een bananenpel. Veel mensen vinden dit verbazend doeltreffend om het zwellen en de irritatie te verminderen.

6 Zenuwen: Bananen bevatten veel B-vitamines die het zenuwstelsel helpen kalmeren.
Overgewicht en aan het werk? Studies aan het Instituut voor Psychologie in Oostenrijk hebben bewezen dat werkdruk aanleiding geeft tot slechte voedingsgewoonten zoals het eten van chocolade en chips. Bij onderzoek van hospitaalpatiënten stelde men vast dat de meesten onder hoge druk werkten. De conclusie was, dat men het ongeremd eten van ongezond voedsel kan vermijden door om de twee uren iets dat rijk is aan koolhydraten te eten en daardoor het bloedsuikerniveau onder controle te houden. Maagzweren: De banaan wordt gebruikt als dieetvoedsel tegen problemen met de ingewanden. Ze is het enige rauwe voedsel dat men kan eten zonder problemen in geval van klachten in de ingewanden.

7 Temperatuur: Veel culturen zien bananen als een “verkoelend” fruit dat zowel de fysieke als de emotionele temperatuur van zwangere vrouwen verlaagt. In Thailand bijvoorbeeld eten zwangere vrouwen bananen om zich ervan te verzekeren dat hun baby met een koele temperatuur wordt geboren. Seizoensgebonden ongesteldheid: Bananen helpen lijders aan deze ongesteldheid omdat ze de natuurlijke stemmingsverhoger tryptophaan bevatten. Roken: Bananen kunnen mensen helpen om van het roken af te geraken. De B6 en B12 vitamines die ze bevatten, evenals het potassium en magnesium, helpen het lichaam bij het herstellen van het nicotinegebrek.

8 Stress: Potassium is een vitaal mineraal dat de hartslag normaliseert, zuurstof naar de hersenen stuurt en de waterbalans van het lichaam regelt. Wanneer we gestresseerd zijn stijgt ons metabolismeniveau en vermindert het potassiumgehalte. Dat kan worden vermeden door bananen met veel potassium te eten. Beroerte: Volgens een onderzoek door het New England Journal of Medicine kan het regelmatig eten van bananen het risico op overlijden door een beroerte met 40% verlagen! Wratten: Mensen die gesteld zijn op natuurlijke alternatieven zweren dat men een wrat kan doen verdwijnen door er een stukje bananenschil op te bevestigen met een klever! Gele kant langs buiten.

9 STUUR DIT DOOR AAN UW VRIENDEN !!!
Dus: een banaan is een natuurlijke remedie tegen veel aandoeningen. Vergeleken met een appel bevat ze 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor, 5x zoveel vitamine A en ijzer en 2x zoveel andere vitamines en mineralen. Ze is ook rijk aan potassium en een van de beste voedingsmiddelen. Het is dus misschien tijd om dat welbekende gezegde te veranderen in “Een banaan elke dag houdt de dokter weg!" STUUR DIT DOOR AAN UW VRIENDEN !!! PS: Bananen moeten wel de reden zijn waarom apen altijd zo gelukkig lijken! Nog een tipje: als u uw schoenen snel wilt doen blinken, wrijf ze in met de binnenkant van een bananenpel en poets ze op met een droge doek. Een verbazende vrucht!!!


Download ppt "Wist u … dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben ?"

Verwante presentaties


Ads door Google