De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10 redenen om niet te gaan roken (of per direct te stoppen).

Verwante presentaties


Presentatie over: "10 redenen om niet te gaan roken (of per direct te stoppen)."— Transcript van de presentatie:

1 10 redenen om niet te gaan roken (of per direct te stoppen).
*Kan schokkende beelden en feiten bevatten*

2 1. Je hebt als roker 10 % kans op longkanker.
…Dit houdt dus in dat van iedere tien rokers: er sowieso één zal sterven aan longkanker: Een nare pijnlijke dood.

3 2. Je hebt een grote kans op een hartinfarct.
…Door het roken heb je meer kans op een hartaanval: het afsterven van een deel van de hartspier met ernstige gevolgen. Slechts 5 á 10% overleeft zo een aanval.

4 3. Je hebt als roker 33 % kans op COPD.
…Eén op de drie rokers zal deze chronische longziekte krijgen. Het is een aandoening van de longen en luchtwegen die u ernstig hindert bij het ademhalen. Er is bestaat geen medicijn waarmee de ziekte kan worden stopgezet of genezen.

5 4. Het is slecht voor je mond/gebit.
…Roken veroorzaakt mondkanker en het verlies van tanden. Daarnaast kunnen je tanden verkleuren en kan je een slechte adem krijgen.

6 5. Je hebt een verhoogte kans op aderverkalking.
…Bij rokers kunnen de bloedvaten vernauwen door nicotine gebruik. Het steeds nauwer worden van de slagaders leidt tot een belemmering van de bloedvoorziening van de achterliggende weefsels en organen.

7 6. Je wordt er impotent/minder vruchtbaar van.
…Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je van roken kans hebt op impotentie. Daarnaast is ook bewezen dat het zaad van een rokende man aanzienlijk slechter is dan dat van een niet-roker.

8 7. Zowel je huid als je totale lichaam veroudert.
…Door roken kan elastine en bindweefsel in je huid worden afgebroken en eerder rimpelvorming ontstaan. Bovendien verhoogt roken de kans op de ontwikkeling van huidkanker. Vrouwen komen als ze roken twee jaar eerder in de overgang.

9 8. Siageretten bevatten vele gifstoffen.
…Met het roken inhaleert u onder andere arseen en naftaleen, stoffen die worden gebruikt voor de verdelging van ratten en kakkerlakken. Tevens het giftige koolmonoxide en teer.

10 9. Roken verhoogt de kans op vele soorten kanker.
…Onder meer: maagkanker, mondkanker, keelkanker, longkanker, teelbalkanker, huidkanker, stembandkanker, blaaskanker, nierkanker, pancreas of alvleesklierkanker, neusholtekanker, sinuskanker. De lijst is haast onuitputtelijk.

11 10. Je brengt schade aan je omgeving.
…Mensen in de buurt van rokers hebben (grotere kans op het krijgen van) meer astma, longontsteking, voorhoofd-holteonsteking, allergie en kanker.

12 Van alle rokers overlijdt 1 op de 2 rokers ten gevolge van aan roken gerelateerde aandoeningen. Rokers leven gemiddeld 13 jaar korter dan niet-rokers. Dus… Redenen genoeg! Hulp nodig met stoppen? …Neem contact op met je huisarts!

13 Een initiatief van: Flubbel.com
Bedankt voor je aandacht. “Ik hoop dat deze informatie je wakker heeft geschut. Van iedere twee rokers die je hiermee overtuigt. Zal je dus van één het leven redden. Stuur het daarom door naar zo veel mogelijk mensen, ook niet-rokers. Om zo indirect wellicht nog meer levens te redden!” Een initiatief van: Flubbel.com Door: Jeroen Kruit, student geneeskunde. © Flubbel.com

14 Een initiatief van: Flubbel.com
Bedankt voor je aandacht. Een initiatief van: Flubbel.com Door: Jeroen Kruit, student geneeskunde. © Flubbel.com


Download ppt "10 redenen om niet te gaan roken (of per direct te stoppen)."

Verwante presentaties


Ads door Google