De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

…Dit houdt dus in dat van iedere tien rokers: er sowieso één zal sterven aan longkanker: Een nare pijnlijke dood.

Verwante presentaties


Presentatie over: "…Dit houdt dus in dat van iedere tien rokers: er sowieso één zal sterven aan longkanker: Een nare pijnlijke dood."— Transcript van de presentatie:

1

2 …Dit houdt dus in dat van iedere tien rokers: er sowieso één zal sterven aan longkanker: Een nare pijnlijke dood.

3 …Door het roken heb je meer kans op een hartaanval: het afsterven van een deel van de hartspier met ernstige gevolgen. Slechts 5 á 10% overleeft zo een aanval.

4 …Eén op de drie rokers zal deze chronische longziekte krijgen. Het is een aandoening van de longen en luchtwegen die u ernstig hindert bij het ademhalen. Er is bestaat geen medicijn waarmee de ziekte kan worden stopgezet of genezen.

5 …Roken veroorzaakt mondkanker en het verlies van tanden. Daarnaast kunnen je tanden verkleuren en kan je een slechte adem krijgen.

6 …Bij rokers kunnen de bloedvaten vernauwen door nicotine gebruik. Het steeds nauwer worden van de slagaders leidt tot een belemmering van de bloedvoorziening van de achterliggende weefsels en organen.

7 …Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je van roken kans hebt op impotentie. Daarnaast is ook bewezen dat het zaad van een rokende man aanzienlijk slechter is dan dat van een niet-roker.

8 …Door roken kan elastine en bindweefsel in je huid worden afgebroken en eerder rimpelvorming ontstaan. Bovendien verhoogt roken de kans op de ontwikkeling van huidkanker. Vrouwen komen als ze roken twee jaar eerder in de overgang.

9 …Met het roken inhaleert u onder andere arseen en naftaleen, stoffen die worden gebruikt voor de verdelging van ratten en kakkerlakken. Tevens het giftige koolmonoxide en teer.

10 …Onder meer: maagkanker, mondkanker, keelkanker, longkanker, teelbalkanker, huidkanker, stembandkanker, blaaskanker, nierkanker, pancreas of alvleesklierkanker, neusholtekanker, sinuskanker. De lijst is haast onuitputtelijk.

11 …Mensen in de buurt van rokers hebben (grotere kans op het krijgen van) meer astma, longontsteking, voorhoofd-holteonsteking, allergie en kanker.

12 Van alle rokers overlijdt 1 op de 2 rokers ten gevolge van aan roken gerelateerde aandoeningen. Rokers leven gemiddeld 13 jaar korter dan niet-rokers. Van alle rokers overlijdt 1 op de 2 rokers ten gevolge van aan roken gerelateerde aandoeningen. Rokers leven gemiddeld 13 jaar korter dan niet-rokers. Dus… Redenen genoeg! HulpHulp nodig met stoppen? …Neem contact op met je huisarts!

13 Een initiatief van: Flubbel.comFlubbel.com Bedankt voor je aandacht. “Ik hoop dat deze informatie je wakker heeft geschut. Van iedere twee rokers die je hiermee overtuigt. Zal je dus van één het leven redden. Stuur het daarom door naar zo veel mogelijk mensen, ook niet-rokers. Om zo indirect wellicht nog meer levens te redden!” Door: Jeroen Kruit, student geneeskunde. © Flubbel.com

14 Een initiatief van: Flubbel.comFlubbel.com Door: Jeroen Kruit, student geneeskunde. © Flubbel.com Bedankt voor je aandacht.


Download ppt "…Dit houdt dus in dat van iedere tien rokers: er sowieso één zal sterven aan longkanker: Een nare pijnlijke dood."

Verwante presentaties


Ads door Google