De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het bouwen van een Primary and Middle School voor de kinderen in Taragarh, India Stichting Pater Vos in samenwerking met Rotary Schaijk – Land van Ravenstein.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het bouwen van een Primary and Middle School voor de kinderen in Taragarh, India Stichting Pater Vos in samenwerking met Rotary Schaijk – Land van Ravenstein."— Transcript van de presentatie:

1 Het bouwen van een Primary and Middle School voor de kinderen in Taragarh, India
Stichting Pater Vos in samenwerking met Rotary Schaijk – Land van Ravenstein

2 Stichting Pater Vos India
Oprichting 19 september 1995 Doel: Hulpverlening bieden aan de bisdommen Raigarh en Jashpur door middel van : Het bevorderen van scholing van de jeugd Zorg dragen voor onderhoud en/of nieuwbouw van scholen, internaten en gemeenschapshallen Zorg dragen voor schoon drinkwater Voorlichting geven in Nederland over de leefwijze van de bevolking in India Bestuur: Willem Vergeer Tiny van den Bogaart Nico Brands Tiny Vos Jeanne Brands

3 Rotary Schaijk – Land van Ravenstein
Rotary: Een wereldwijd netwerk van vrijwilligers! De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service Above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak-) kennis. Rotary is een netwerkorganisatie, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Wereldwijd heeft Rotary clubs in 165 landen, met in totaal leden. Rotary telt in Nederland 450 clubs en bijna leden.

4 Taragarh ligt in de provincie Chhattisgarh met als hoofdstad Raipur.
Taragarh, India Onderwijs India vindt dat alle kinderen tot veertien jaar eigenlijk naar school moeten. In de grondwet staat zelfs dat dat binnen tien jaar zo zou moeten zijn! De grondwet is uit 1950, maar nog altijd gaan veel kinderen uit arme gezinnen niet naar school. Dat is niet omdat zij of hun ouders dat niet willen. Veel ouders vinden onderwijs voor hun kinderen juist heel belangrijk. Alleen door onderwijs kunnen hun kinderen het later beter krijgen dan zijzelf. Ouders willen daarvoor zelfs afzien van de paar roepies die hun kinderen met werk kunnen bijdragen aan het gezinsinkomen. Maar de kosten voor schoolboeken, schooluniformen of vervoer naar de school kunnen de ouders vaak niet betalen. De afstanden naar de scholen zijn vaak erg groot. Met als gevolg dat hun kinderen toch niet naar school kunnen. Een andere reden om niet naar school te gaan, is dat het onderwijs vaak heel slecht is. Veel scholen in India, vooral op het platteland, bestaan uit een of twee vervallen klaslokalen. Daken lekken vaak, leermiddelen ontbreken. Dikwijls is er zelfs geen wc. Maar wat doen de kinderen die niet naar school gaan dan de hele dag? Werken zou je verwachten. Kinderarbeid komt in India inderdaad heel veel voor. Maar uit onderzoek blijkt dat veel niet-schoolgaande kinderen een groot deel van de dag 'rondhangen' en dus helemaal niet volledig werken. Maar of ze nu werken of rondhangen, deze kinderen leren onvoldoende lezen en schrijven. En daar zullen ze hun hele leven lang last van hebben. Het verklaart waarom in India zo veel mensen analfabeet zijn. Taragarh ligt in de provincie Chhattisgarh met als hoofdstad Raipur.

5 En daar hebben we uw hulp bij nodig!!
Wat vragen we van u? In probleemgebieden ontbreekt vaak iets heel belangrijks: scholing. Door middel van scholing kan men zich bewust worden van de eigen situatie, de maatschappij en de wereld. Het zorgt zowel voor persoonlijke, als voor gezamenlijke ontwikkeling, en is cruciaal voor de verandering van de problemen in deze gebieden. Wij zijn van mening dat alle kinderen ter wereld dezelfde mogelijkheden zouden moeten kunnen hebben, als onze eigen kinderen, om zich te ontwikkelen. Natuurlijk is het naïef om te denken dat wij dit wereldwijd kunnen realiseren. Maar niets doen is ook geen optie! Daarom heeft Rotary Schaijk – Land van Ravenstein samen met Stichting Pater Vos er voor gekozen om een school te bouwen in Taragarh, een dorp in Centraal-India. En daar hebben we uw hulp bij nodig!!

6 Het project: We bouwen een school!
Vanuit Taragarh kwam het verzoek om de steun voor de bouw van een nieuwe school. In deze achtergebleven streek kan een school een bijzondere vooruitgang betekenen voor de arme bevolking. Het vraagt wel een gebouw dat bestand is tegen de hevige regenval tijdens de moesson. Kosten: € ,-

7 Wat gaan we doen? Een school bouwen, waar kinderen onderwijs kunnen krijgen, waardoor een dorp zal groeien van de situatie nu: weinig tot geen onderwezen mensen achterstand armoede geen (voor)uitzicht op verbetering naar een situatie straks: Opgeleide kinderen Vooruitzichten op verbetering Kortom een Toekomst!!

8 De huidige school De huidige school is een donker onderkomen met weinig lichtinval. Het schoolbord is de enige luxe. Leerlingen zitten op een handdoek op de lemen vloer. Een nieuwe school zal veel verandering brengen.

9 Het bouwen van een school in India (1)
De bouw van de begane grond zal ongeveer 12 maanden in beslag nemen

10 Het bouwen van een school in India (2)
De bouw van de 1ste verdieping zal ongeveer 6 maanden in beslag nemen

11 De nieuwe school: De tekening van de benedenverdieping

12 De nieuwe school: De tekening van de bovenverdieping

13 Uw geld is het dubbele waard!!!
Concrete vraag aan u: Uw geld is het dubbele waard!!! Er is veel geld nodig om dit project te realiseren, € ,- is niet niks. Maar door een aantal instanties als Wilde Ganzen en Vastenaktie-Cordaid zal het opgehaalde geld worden verdubbeld! Wij willen u vragen om te sponsoren. De sponsoring gaat in de vorm van bouwstenen, deze stenen kosten € 250,- per stuk. Fundering 10 bouwstenen Dak 10 bouwstenen Klaslokaal(9x) 6 bouwstenen Sportlokaal 6 bouwstenen Hoofdmeester(2x) 4 bouwstenen Staf(2x) 4 bouwstenen Porch 4 bouwstenen En wat daarnaast ook nodig is: Speelplaats 8 bouwstenen Inrichting school 12 bouwstenen Lesmateriaal 14 bouwstenen € 250,-

14 Wat mag u terug verwachten:
Uw bedrijfsnaam zal straks op een bord staan bij de school. Dat betekend dat er, door u, elk jaar kinderen in India een goede opleiding krijgen. Stichting Pater Vos zal, middels haar contacten in India, er voor zorgdragen dat het geld op de juiste manier besteed wordt aan deze school. Er zullen ook regelmatig voortgangsrapportages zijn. De bisschop zal zorg dragen voor het aanstellen van goede leraren. Ook als het project klaar is zal de controle op de gang van zaken blijven gebeuren door de contacten in India Als tegenprestatie zal Rotary Schaijk – Land van Ravenstein een gezellige avond organiseren waarvoor u en uw partner uitgenodigd worden. Elke bouwsteen die u koopt is tevens een lot. Er is slechts 1 prijs, maar die is dan ook echt bijzonder!! Een unieke reis voor 2 personen! Op deze avond zal de notaris een van de loten trekken en aan dat lot zal een onvergetelijke prijs verbonden zijn. Dus…. Hoe meer loten u koopt, hoe meer kans u maakt op deze unieke prijs!

15 Wij rekenen op uw hulp! Wij hopen op uw toezegging en willen u bij voorbaat al hartelijk danken.

16 Rotary Schaijk – Land van Ravenstein
Voor informatie: Rotary Schaijk – Land van Ravenstein Jack Derks Carla van de Laar Willemien Rensink Dominicus van Schaik Jan Spijkers Leonard Steetsel Harold van Tiel


Download ppt "Het bouwen van een Primary and Middle School voor de kinderen in Taragarh, India Stichting Pater Vos in samenwerking met Rotary Schaijk – Land van Ravenstein."

Verwante presentaties


Ads door Google